Ai noștri, clătinându-se ca brazii: beizadelele scot batista de pe țambal

O știre foarte colorată a bântuit duminică seara peisajul TV al știrilor de scandal. Două beizadele gălățene s-au dat în stambă pe litoral după un accident la beție și o fugă deloc demnă printre blocurile din marginea stațiunii Mamaia. Culmea este că, prin comportamentul său, unul dintre băieții de băieți de bani gata readuce în atenția publică dosarele cu iz penal ale ilustrului său tată.

Conform Neptun TV, preluată ulterior de România TV, doi tineri din Galaţi au fost protagoniştii unui scandal în staţiunea Mamaia. Unul dintre ei s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident rutier, fiind ulterior depistat cu 0,70 alcoolemie. Prietenul său, care abia se mai putea ţine pe picioare, l-a agresat pe operatorul Neptun Tv şi a vrut să-i intimideze pe poliţişti cu funcţia deţinută de tatăl prietenului său în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi.

av1_73802100Bogdan Olaru – captură video Neptun TV

Filmul evenimentul este de tot râsu’-plânsu’ și poate fi vizualizat în întregime pe site-ul postului de televiziune de la malul mării.

Șofer băut cu tată corupt?

Deși Bogdan Olaru, prietenul celui care a provocat accidentul, a fost cel care s-a dat efectiv în spectacol, cel mai mult de suferit va avea șoferul abulic, Alexandru Domnițeanu. Mai precis, tatăl acestuia, Lucian Domnițeanu. Acesta este un fost mare șef al Finanțelor Publice din Galați, în prezent „ascuns” printre funcționarii mai mărunți, respectiv ca șef al Serviciului Contestații. Ca urmare a știrii de duminică seara, presa readuce în atenție faptele de vitejie profesională ale acestuia pe care justiția pare că le-a scăpat momentan din… vedere.

Lucian Domnițeanu a fost de două ori director al DGFP Galați, iar de numele său sunt legate, după cum scrie Sorin Țiței de la Ne pasă de galați, returnări ilegale de TVA de peste trei milioane de euro, în favoarea firmei AGROPORT a lui Mircea Toader, a MOBIMOD Tecuci, a lui Luciano Tudor, dar și a propriei firme, DOMNYS SRL.

Insistând pe trecutul de ofițer SRI al lui Domnițeanu, Ne pasă de Galați scoate la iveală o posibilă „albire” a declarației de avere a lui Domnițeanu, care se pare că-și înstrăinează bunurile în așteptarea unei posibile întâlniri „amoroase” cu „doamna legată la ochi”, atunci când aceasta își va face timp să se ocupe și de „Cavalerii locali ai Mesei Tăcerii”, pre limba lor – „omerta”.

Citiți aici articolul, mai ales că Sorin Țiței sigur are informații din interiorul DGFP de când și l-a luat partener pe George Ionuț Marinescu. Acesta din urmă, după o exepriență de doi ani ca jurnalist, a fost purtător de cuvânt al Finanțelor gălățene timp de 15 ani. Dar, la așa șefi, s-o fi săturat și el…

, , , , , , , , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply