Auto-strada de după blocuri

20 iulie 2014

Administrație, General

Deși Planul de Urbanism General al Galațiului apare ca fiind încă în dezbatere publică, edilii s-au apucat deja de schimbat fața orașului. Și, din câte se pare, nu sunt semne bune. Sau cel puțin așa reiese dintr-o postare recentă referitoare la modificările din preajma complexului educațional din Micro 19.

De pe clickariada.ro aflăm că „gălăţenii vor avea autostradă prin oraş!”

AutostradaBlocuri-1

Aici vor încăpea și trotuare? Dar piste de biciclete?…

Parcare cu tot cu „bulevardul” aferent

Cică „și-a făcut apariţia, prin părţile blocului, echipa (cu utilajul) ce munceşte cu zel pentru ca proiectul parcării din 19 (care se va „ridica” în locul garajelor demolate) să devină realitate.”

Autoarea povestește cum „se tasează de zor cu utilajul din dotare, pentru crearea căilor de acces către viitoarea parcare, iar eu, locatarul de la blocul F6, în imediata apropiere a Şcolii nr.17, nu mai pot de emoţie, că o să mi se crape tencuiala – de atâta vibraţie – ori, mai rău, c-aş putea să ajung de la etajul patru la parter…”

AutostradaBlocuri-3

Blocul de lângă noua „investiție” va deveni și el una. De consolidare…

Stradă cu o bandă și două trotuare. Înguste

Deși inițial se zvonea că va avea două benzi, strada pe care o construiește de zor firma angajată de Primărie e doar o uliță. De o singură bandă și un trotuar îngust. Tot de-o bandă, dar… umană.

Ba încă se aude că și bătrâna alee spart din zonă se va transforma într-o „cale de acces situată între F5 şi F6 (cu nişte parcări aferente). Nimeni nu a ştiut să-mi spună dacă este vorba despre o stradă, şi dacă da, cu câte benzi. Pentru că TREMUR de emoţie, gândindu-mă la momentul când va trece utilajul de tasare, când la stânga, când la dreapta” notează autoarea postării, subliniind că „dacă pe aici va trece o stradă, chiar prin faţa blocului, când voi ieşi din scară, bineînţeles, mă voi asigura la stânga, apoi la dreapta…”

AutostradaBlocuri-2

Dacă tot au făcut o nouă stradă, credeți că vor repara și vechiul trotuar?…

Se zguduie și peretele… de Facebook

Din vecini, am auzit că un locatar de la un F ar fi sunat la un specialist, care i-ar fi zis că «aceste blocuri sunt rezistente», că «au fost făcute pe vremea lui Ceauşescu», cu «simţul răspunderii», «după proiecte, calcule» bine puse la punct. Şi i-ar fi recomandat să stea liniştit. Aşa că mie nu poate decât SĂ MI SE ZGUDUIE…” mai notează autoarea.

Pe noi ne-a făcut curioși și vă promitem o mică serie de reportaje în zonă. Impresia noastră este că ceea ce s-a făcut a fost aparent greșit amplasat ca să se construiască/încaseze dublu decât era cazul, că arterele – după ce au sacrificat pâlcuri de copaci – vor funcționa doar pe jumătate, iar o grădină a fost înlocuită cu o parcare pentru ca un loc viran să rămână… viran. Iar blocul din preajma noii străzi s-a crăpat deja, la bază, din cauza lucrărilor de nivelare. Adică Dorel gălățeanul încă n-a plecat la muncă peste hotare, ci se înghesuie să mai dea niște tunuri din bani publici.

Dar despre cum se revitalizează zona dintre Liceul Economic și Școala nr. 29 vom vorbi curând mai pe larg. Deci țineți aproape de Made in Galați!

AutostradaBlocuri-4

, , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply