CADOU NESPERAT: Galațiul s-a putut înveseli liniștit, în lipsa lui

Galațiul mi se pare un oraș trist, care mă deprimă. Mi-am propus, împreună cu familia mea, să mergem în alt oraș, să schimbăm puțin aerul”, a afirmat însuși primarul Marius Stan.

Și, după toate aparențele, s-a ținut de cuvânt. De vreme ce, la trecerea dintre ani, a dat onorul festiv Teodor Niţă, directorul Muzicalului. După cum s-a văzut însă, nimeni nu i-a simţit lipsa. Ba, judecând după câte mii de gălăţeni faţă au fost acum de cei o sută şi ceva de anul trecut, chiar s-ar putea conchide că prezenţa edilului şef a fost indezirabilă.

P1110942Deşi se plângeau acum nici o lună că sunt pe cale de dispariţie, cei de la Teatrul „Nae Leonard” s-au mobilizat exemplar pentru atingerea măreţelor idealuri ale Primăriei şi ilustrului său conducător. Au pus la bătaie „92.000 de euro, din care 70.000 de euro din fonduri proprii (vânzare de bilete, organizare de evenimente, etc.) şi 22.000 euro de la bugetul local” şi au organizat petrecerea de Revelion. Piesa de rezistenţă – concertul lui Goran Bregović cu a sa Weddings and Funerals Orchestra. Fix la acelaşi (s)mall a cărui emblemă sinuoasă pare că i s-a imprimat iremediabil pe sacoul de fost fundaş-actual primar al lui Marius Stan.

P1110976E drept, ca unii care ştiau pe de rost coloana sonoră din Arizona Dream încă de când alţii se încălţau cu Geniusul, se închinau la Trei Sud-Est şi credeau că tot ce e Animal X se mănâncă, putem spune că ‘nea Goran n-a fost chiar în forma lui cea mai bună. Nici măcar în cea completă dacă ne gândim că nici 10 din cei 40 de componenţi ai Orchestrei de Nunţi şi Înmormântări n-au servit Galaţi.

P1110974Totuşi, în ciuda absenţei primarului, ipocriziei culturnicilor şi a Bregovićului schematic, gălăţenii au dovedit că se pot distra din tot sufletul, aşa cum se poate vedea şi din imaginile de mai jos.

În fond, probabil că Marius Stan avea dreptate când spunea că Galaţiul este un oraş trist. Bine că a plecat măcar de Sărbători din el şi i-a lăsat pe gălăţeni să se distreze liniştiţi. Şi, chiar dacă nu se va mai întoarce, poate se vor distra şi pe mai departe în lipsa sa, renăscând măcar speranţa unui viitor mai bun.

‘om avea oare curând norocul ăsta?…

, , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply