Cefin ne cam bagă pe gît un autobuz. Îl înghiţim?

3 iunie 2014

Administrație

Galaţiul testează şi el autobuzul electric de la Cefin. Asta e foarte bine! Încet, încet trebuie să aflăm cu toţii ce alternative există la actualul sistem de transport public. Trebuie totuşi specificat faptul că autobuzul se află în Galaţi pentru a fi TESTAT. Nu este achiziţionat aşa cum nici Timişoara şi nici Braşovul, oraşe care l-au testat deja, încă nu au făcut acest pas.

Am remarcat titlurile presei şi în special ale Mediafax legate de acest subiect.

autobuz-electric-ce-vine-la-timisoara1

foto: opiniatimisoarei.ro

– Mediafax (25 oct. 2013) – Un autobuz electric din China circulă, de vineri, pe o linie de transport în comun din Timişoara
– Mediafax (17 apr. 2014) – Primul autobuz electric circulă în Braşov începând de joi
– Monitorul de Galaţi – Primul autobuz electric pe străzile Galaţiului
Viaţa Liberă – Primul AUTOBUZ ELECTRIC din oraş! Va circula alternativ, pe toate TRASEELE importante din Galaţi

Poate de aici şi „confuzia” că autobuzele au fost deja achiziţionate.

Atenţia publică mai trebuie îndreptată şi spre faptul că deocamdată există doar o singură ofertă care se perindă prin ţară şi anume aceasta de la Cefin. În mod normal ar trebui cosultate cel puţin două oferte pentru a putea alege ce este mai bun şi mai potrivit pentru fiecare oraş. De pildă în Galaţi firma care asigură transportul de persoane este cu un picior în groapă şi nu pentru că nu ar avea mijloace de transport, mai degrabă pentru că… automobile!

Lăsînd tragicomedia situaţiei deoparte consider că ar trebui să mai liniştim puţin elanul primarilor care declară că începînd cu 2016 (George Scripcaru, primar Braşov) vor fi deja achiziţionate aceste autobuze. Ba, mai hotărît ca nimeni altul este Robu, primarul Timişoarei care achiziţionează chiar din acest an autobuzul minune.

Să nu ne împotrivim acestui proiect, cred că acesta este viitorul, dar nici să ne batem joc de banii publici adunaţi cu atîta trudă. Se aude acolo în spate, domnul Stan?

, , , , , ,

About Meneopol (Daniel Bogdan)

"... La ce să dai hîrtia cu şiruri numărate Pe-a caracudei labe, păroase, nespălate, Să pierzi a ta viaţă şi creierul să-l storci Zvîrlind mărgăritare în troaca unor porci..." Mihai Eminescu

View all posts by Meneopol (Daniel Bogdan)

No comments yet.

Leave a Reply