CIFRA ZILEI: Peste 2 milioane de euro. CALORGAL ar putea acorda bonusuri cât fondul total de salarii…

Scriam mai devreme despre cum vrea CALORGAL să abuzeze de cetăţenii disperaţi să se debranşeze. Mulţi ar putea crede că taxele instituite fără drept, în lipsa unor contracte semnate, sunt un mizilic. Nicidecum. Din ele s-ar putea asigura atât fondul de salarii, dar şi niscaiva bonusuri pentru conducere. Şi nu mici, ci aproape cât toate salariile la un loc.

P1100206După cum se poate observa din prima pagină a adresei trimise de directorul Ispas la asociaţii, pentru debranşare se ajunge la aproape 400 de lei de apartament. Cât întreţinerea la 2-3 camere într-o lună cruntă! Adică vreo 90 de euro doar pentru nişte ţevi retezate. Minus TVA, tot rămân vreo 70 de euro.

Dacă numai 30.000 de apartamente din cele 60.000, câte mai sunt racordate la sistemul centralizat se debranşează, proprietarii lor vor plăti taxă de fraieri la CALORGAL cam 2,1 milioane de euro în total.

Incolorul Ispas

Presupunem că noul operator, în fapt APATERM 2, va avea doar 350 de angajaţi, cum s-au angajat public primarul şi ciracii săi. Fondul de salarii lunar nu va trece de 160 de mii de euro, la un salariu mediu net de 1.600 de lei (media pe economie) plus taxele către stat. Fiindcă se va plăti pălmaşilor doar 75%, ca în şomajul tehnic, nu? Pentru şase luni, câte au mai rămas până în decembrie, vreo 900 de mii de euro fond total de salarii va fi absolut suficient, deci.

OK, şi de la iarnă, veţi întreba? Păi, de la iarnă se speră că se vor relua încasările de la fraieri, aceiaşi buni-platnici legaţi cu lanţurile de calorifere, cum arătam în articolul precedent.

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV: În plină vară, ISPAS le bagă gălăţenilor AGENT TERMIC CU FORŢA, pe sub uşa asociaţiilor

După scăderea cheltuielilor de funcţionare (ce mari cheltuieli la frecat menta de țeavă și invers, în aşteptarea agentului termic?), tot mai rămân vreo 800-900 de mii de euro, numai bune pentru bonusuri, prime, decontări etc. Corect?

Aşadar, iată o miză bună pentru ca Ispas Mircea, aşa-zisul liberal, în fapt directorul-strigoi al lui Marius Stan, să facă presiuni sub propria-i semnătură asupra cetăţenilor. Vorba aia: banii nu au miros, iar apa caldă, rece, cum o fi, tot n-are culoare.

149143_big_046505236ac340a3f7050aaf308c6ccd

, , , , , , , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply