Cine a fost mai întâi, Apolloul sau Prodigăina?

15 mai 2013

ARTItudinea, Muzica, Video

A apărut pe albumul Fat of the land, pe 30 iunie 1997. Deşi Prodigy n-au contat prea tare pe ea, cât să-i facă un videoclip, totuşi piesa se înscrie între „sample”-urile aparte ale albumului, unul dintre „ecourile” ce te urmăresc mult timp.

Aşa încât „Mindfields” şi-a câştigat un bun renume pentru concerte, fiind folosită extensiv în concerte, pentru sonorităţile obsedante „dangerous” şi „ushua”.

Piesa celor de la Apollo 440, „Altamont Super-Highway Revisited” apare pe Electro Glide in Blue, în acelaşi an cu Fat of the Land al celor de la Prodigy, dar mai devreme, pe 3 martie.

Ca şi „Mindfields” de la Prodigy, nici „Altamont Super-Highway Revisited” n-a primit vreodată un videoclip însoţitor, dar a fost mereu una dintre preferatele de concert. 

Dar, spre deosebire de „raveri”, electro-rockerii insistă pe inflexiunile chitarii solo şi nuanţele psihedelice.

Restul asemănărilor şi deosebirilor dintre „Altamont Super-Highway Revisited” – Apollo 440 şi „Mindfields” – Prodigy se descoperă mai bine după ureche decât în scris :)

http://youtu.be/7-4I_FLfNg4

, , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply