Clubul SUPORTERILOR | CINE-i poartă de GRIJĂ lui Marius STAN

Nici n-ai spune că majoritatea contracandidaților lui Marius Stan la fotoliul de edil-șef, în ultima campanie electorală locală, și-au centrat discursul tocmai pe combaterea greșelilor și nerealizărilor acestuia. La cum se zbat unii să-i mângâie pe cap mărgicile și să-i cocoloșească rămășiâele din memoria colectivă, pare că Marius Stan nici n-a pierit de pe firmamentul puternicilor zilei. Ci doar a plecat să se odihnească puțin, lăsând discipoli de nădejde la butoanele Galațiului.

Unul dintre aceștia pare a fi însuși primarul cel nou, Ionuț Pucheanu. În ciuda cetățenilor siliți să facă alpinism pe mormanele de zăpadă înghețată chiar și prin centrul orașului, el se preocupă intens de curățenia din jurul (fostului?) stabiliment bahic deținut în coproprietate de soția fostului fundaș din Primărie.

Fix dimprejurul barului ultracentral „Doors” s-a apucat de deszăpezit trotuare zilele trecute Ecosalul unde a debutat Ionuț Pucheanu ca director sub bagheta „mentorului” său într-ale primăritului, Marius Stan. Cu buldozerul pe trotuar, printre pietoni. Dar și cu un container „rechiziționat” din inventarul logistic al gunoierilor pe care mulți cetățeni îi așteaptă cu săptămânile și pe la colțul lor de stradă mirosind pestilențial de sub tonele de deșeuri uitate îndesate și cu vârf.

Vedeți în filmul de mai jos cât de silitori se dădeau (foștii) subordonați ai lui Pucheanu și ce urgent s-au retras cu cardanul între roți de cum le-a atras atenția cî se filmează un personaj galben, care a revenit scurt apoi înapoi în bar.

Dar nu numai „îndatoratul” pesedist Pucheanu se preocupă de viața de după Primărie a lui Marius Stan.

Ghettourile după care tânjește Cristache Cătălin

Fostul contracandidat ajuns printr-un mare noroc (al redistribuirii) direct deputat, pemepistul Cristache Catalin (sic!), preamărește și el glorioasele realizări ale epocii Stan.

Voi cere Guvernului, printr-un amendament la proiectul de buget pentru anul 2017, să aloce 7.800 mii lei pentru finalizarea lucrărilor la cartierul de locuințe sociale din municipiul Galați. Așa cum știți cu toții, construcția este finalizată în proporție de 90% și mai e nevoie doar de anumite lucrări suplimentare necesare pentru primirea avizului de funcționare, legislația în acest domeniu fiind modificată în urma tragediei din clubul Colectiv. Fac un apel către toți parlamentarii de Galați, indiferent de culoarea lor politică, să voteze acest amendament, deoarece locuitorii din Galați cu situații financiare precare au nevoie urgentă de aceste locuințe.

Evident, născut în vremuri de tristă amintire, ca mulți dintre noi, „pâmpitul” tânjește probabil după vremurile când se juca cu cheia de gât printre resturile de moloz rămase de la construcția „victoriilor socialismului”, cutiile de chibrituri numite blocuri, fără lift, fără hidrant, fără rampă pentru persoanele cu dizabilități, multe fără balcoane/terase și alte accesorii pentru un minim de civilizație. Ba adesea și fără curent electric, fără căldură sau apă, după cum era pofta „geniului” carpatin.

Cristache admiră stupizenia, monstruozitatea și disprețul total pe care acest proiect îl denotă vizavi de cetățeni, în special față de cei sortiți, în lipsa alternativei, să-l locuiască. Probabil că Cristache vrea să fie și complice la ilegalitatea crasă, la jaful din bani publici făcut pentru a se construi fără minimă respectare a legislației în domeniu.

Noi i-am sugera lui Cătălin Cristache (preenume + nume) să dea un exemplu dacă vrea să intre în rândul politicienilor măcar respectați, dacă nu și aplaudați chiar. Să arate că are curaj de om tânăr și să facă tot ce poate pentru a opri această întoarcere la epoca ghettourilor comuniste. Cu argumentele legii și bunul simț pe masă, să ceară găsirea și pedepsirea vinovaților pentru această catastrofă arhitectural-urbanistică. Mai mult, pe cât va putea, să se zbată și pentru returnarea, din averile făptașilor, a cât mai mult posibil din sumele cu care a fost prejudiciat bugetul.

Astfel, s-ar crea un precedent extrem de valoros pentru comunitate, un punct de cotitură a Galațiului către o epocă a responsabilității edilitare și a domniei legii.

Altminteri însă, bubele care se vor sparge când acest proiect va fi luat la bani mărunți – și-l vom lua, fiți siguri! – îi vor păta și lui costumul nou-nouț de parlamentar, abia scos din cutie. Sau din urnă, cum vreți.

PS: Ca dovadă a faptului că i-a păsat de tot ce i-am sugerat, ba și mai mult decât atât, Cristache Cătălin s-a apucat, tot pe pagina sa de Facebook, să suțină și continuarea construcției noului sediu al Primăriei. Altă imbecilitate urbanistică (că arhitectural nici n-are rost să descriem o asemenea gâlmă cu geamuri), bineînțeles cu tot cu delirul risipitor de bani strânși cu sudoarea taxelor și impozitelor cetățenilor cinstiți.

, , , , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply