„COCOȘEII” DE PARTID: Cătălin CRISTACHE l-a FUGĂRIT pe Marius CRĂCEA

Deși abia a făcut câțiva pași pe loc în cursa electorală – și aceia plătiți cu bani grei către jurnaliști – Cătălin Cristache, șeful filialei gălățene a Mișcării Populare și candidat la fotoliul de edil-șef al Galaţiului, a sărit la gâtul concurenței. Dar nu la gâtul rivalilor întru primăreală, cum poate v-ați aștepta, ci, culmea!, la cel al unui tovarăs din partid. Mai precis, s-a năpustit asupra junelui-prim de Giurgiu, vestitul Marius Crăcea, cel care a anunțat într-o conferinta de presă că își caută iubită, întrucât trebuie să se pregătească să devină candidat, iar oamenii nu sunt „făcuți să fie singuri”.

Conform Mediafax, Colegiul Naţional al Mișcării Populare a votat sâmbătă, 16 ianuarie, excluderea lui Marius Bogdan Crăcea. Decizia a stârnit inclusiv nemulțumirea liderului județean din Giurgiu al MP, Ionel Dinu, care susținuse și el inițial excluderea. Așa încât, acesta a ținut să precizeze că nu de la el i se trage Don Juanului.

„Domnul Crăcea a fost exclus, dar vreau să vă menţionez că încă mai are o şansă, să facă o contestaţie la Comisia de Etică şi Litigii, conform statutului MP, de acum depine numai de dânsul”,

precizând că argumentele aduse pentru îndepărtarea acestuia din partid, în special de către preşedinţii filialelor Constanţa şi Galaţi, sunt „puerile”.

„I s-a imputat faptul că preşedintele MP Galaţi (Cătălin Cristache, n.n.) nu a mai putut să iasă în oraş, pentru că a fost asaltat de atâta lume încât nu mai putea să dea un răspuns. Probabil că şi dânsul (Cristache, n.n.) suferă de ceva şi vrea ce a vrut şi domnul Crăcea”,

a mai spus Ionel Dinu. Tot în opinia acestuia, în urma valului spontan de simpatie creat pentru Crăcea, acesta are mari şanse să câştige primăria Giurgiu, fie ca independent sau din partea unui alt partid politic.

Cristache3Cristache1 Cristache2

Foto: contul de Facebook al lui Cătălin Cristache

Invidios, ai?

Noi credeam că poate lumea din oraș îl asaltează pe Cătălin Cristache cu diferite probleme adminsitrative actiale, auzind că se pregătește să vină la Primărie. Sau poate îl asaltează să-i reproșeze că și-n ziua de astăzi trebuie să ne înghesuim în dubele de marfă modificate și transformate în microbuze de persoane pentru maxi-taxi. Ori că ne prelingem vara transpirați în autobuzele matusalemice care iau foc pe traseu de bine ce-au trecut RAR-ul…

Mai mult, ni s-a părut că Marius Crăcea, dincolo de naivitatea aparentă, mirosind a premeditare, este un tip foarte manierat și atent la cuvinte. Ba chiar unul cu abilități de politician vexat în a para calm, ireproșabil, toate mușcăturile fățișe ale jurnaliștilor ce încearcă să-l scoată fie idiot, fie perfid.

Citește și BISERICUȚA POLITICĂ: SE (BO)BOTEAZĂ CREDINȚA ÎNTRU DUMNEZEII LOCALI

Pe de altă parte, dacă ne gândim că, la numai 24 de ore de la apariția în știrile naționale, Crăcea avea peste 700 de noi cereri de prietenie pe Facebook, de la persoane de sex feminin, plus o „recenzie” favorabilă din partea Elenei Udrea într-o declarație de presă, este posibil ca succesul instantaneu al giurgiuveanului să-i fi răcăit pe mulți la pipotă, ficați, lapți… Mulți tomnatici ce încă pozează cu privirea erectă sau chiar nărăvașă în preajma unor persoane de sex feminin și tânăr, sperând să le impresioneze cu succesul lor rotofei și înțelepciunea încruntată, este posibil să se fi simțit amenințați în cuceririle de partid de către acest Cașanova la gură slobod.

După ce abia scăpă imaginea Mișcării Populare de prezența distinsei doamne Udrea, căreia tot felul de grobieni îi asociau jignitorul termen de „craci”, Crăcea mai lipsea acum… 

N.B.: Acest material este un pamflet și, prin urmare, digerați-l ca atare. Ilustrațiile sunt reale.

, , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

2 Responses to “„COCOȘEII” DE PARTID: Cătălin CRISTACHE l-a FUGĂRIT pe Marius CRĂCEA”

 1. Nicoleta Capetis Says:

  Referitor la articolul pe care l ați distribuit , în urma parcurgerii lui am remarcat faptul ca nu are nicio legătură cu persoana mea (Nicoleta Capetis ) și nici cu a colegei mele (Oana Claudia Iurescu ).
  Consider acest articol tendentios, insinuant și fără substanță.
  Din acest motiv va rog sa faceți cumva și sa înlocuiți fotografia deoarece ați distribuit fără acordul meu ,fără sa am vreun amestec în subiect imaginea mea și a colegei mele.
  Și va rog sa faceți și un comentariu în sensul asta .
  Nicoleta Capetis

  Reply

  • Anghelos (Mihai Angheluță) Says:

   Fotografia a fost luata de pe contul de Facebook al domnului Catalin Cristache si nicaieri in articol nu se afirma ca dvs.sau colega dvs. ati avea vreo legatura cu demersul d-lui Cristache de la ultima reuniune la varf din MP. Deci, luata fiind dintr-un spatiu public, ilustratia reflecta doar un mod de afisare IN PUBLIC al domnului Cristache (nu singurul, e drept, dar relevant in chestiune) si nicidecum o legatra a dvs. cu subiectul principal al articolului, cum insinuati printr-o accentuare nerealista, supralicitata, dupa parerea noastra. Mai mult, fiind vorba despre o fotografie preluata de pe contul de Facebook al d-lui CRistache, zona publica, si nu al dvs., nu consideram ca sunteti indrituita sa ne dati voie s-o folosim. Cel mult, d-l Cristache ar putea avea acest drept. In ce priveste rugamintea pentru un comentariu, dupa cum puteti lesne observa, v-am indeplinit dorinta, desi ne este aproape imposibil sa verificam daca sunteti cu adevarat una din persoanele din fotografie sau doar una care semneaza cu numele acesteia, unul care nu mai este de actualitate din cate stim noi, nu?. Dar fie, treaca de la noi… :)
   Tinem sa mentionam pe aceasta cale ca, desi a aparut de aproape 48 de ore, articolul nu a suscitat vreo reactie negativa din partea d-lui Cristache. Si, intr-atat cat il cunoastem, nu credem ca vom primi asa ceva din partea d-niei sale nici pe viitor. Vorbim despre un pamflet, specie literara care, la fel ca si comedia, apeleaza la una din formele superioare de manifestarea inteligentei si bunului simt, simtul umorului (Aristotel).

   Reply

Leave a Reply