Cutremurați de vrâncean, au scăpat de ”grija” bacilor gălățeni

10 octombrie 2013

ANTIpatia, ANTItudinea

Și fiindcă tot vorbirăm de Dragnea mai devreme, cum am putea să nu vorbim și de regionalizare? Iar Galațiul, conform ultimului proiect, ar ține de Regiunea Sud-Est, cu butoanele la Focșani. Deci nu degeaba a venit baciul vrâncean cu ajutoare la sinistrații de la inundații!…

Iar unii mai cârcotași ar putea spune că nici pe cei din Izvoarele nu i-a uitat.  S-a miluit de spaimele gălăţenilor şi le-a trimis un cutremur autentic, vrâncean, care să aranjeze gospodărește scoarţa terestră, să nu mai tremure de câteva ori pe zi sau noapte, să poată pune și sătenii linişiţi capul pe pernă.

Bacii gălăţeni s-au cutremurat doar din birouri

colaj-Oprisan-Seism…când a fost vorba de inundaţii, de exemplu. Ce, aţi văzut vreo bacalbaşă sau vreun bocănean întinzând cu adevărat o mână de ajutor sinistraţilor? I-aţi văzut încercând să repare măcar cu un gest de solidaritate neglijenţa proprie şi extinsă la nivel instituţionalizat de pe urma căreia nişte ploi mai hotărâte s-au transformat în diluviu? Doar primarul Stan a dat două autobuze (nu autocamioane!) pentru căratul ajutoarelor strânse de cetăţeni. Probabil s-aştepta să cumpărăm și bilete, că vin galele cu bătăi și sărbătorile cu bătăi din palme…

Mai mult, deși Bucureștiul a dat bani serioși – vreo șase milioane de euro – pentru sinistrații inundațiilor, încă din 17 septembrie, Consiliul Județului s-a învrednicit abia după jumătate de lună să aprobe distribuirea lor. Prilej numai bun pentru prefect să se apuce de bocănit toba îndemnurilor, conform Presa Galați, solicitând consiliilor locale din comune să se întrunească în şedinţe ”deîndată” pentru a-i repartiza.

Oprișan dă de la alții pentru el

ziare com

foto: ziare.com

În schimb, prin nămolul proaspăt și necălcat de autoritățile locale, cine se învrednicea cu două tiruri de ajutoare strânse de la focșăneni și inscripționate cu PSD? Evident, Oprișan, baciul vrâncean, care se și vede ăl mai baron care a speriat Sud-Estul. Și, la o adică, de ce n-ar câștiga alegerile prezidențiale regionale, cu sprijinul bieților țărani între care a descălecat primul după inundații?

Și, dacă mai pui la socoteală că și cutremurul… liniștitor pentru bieții săteni din Izvoarele tot de la Vrancea a venit, s-ar putea să constatăm, la primele alegeri regionale, că din procentele ciobăneilor locali doar ruinele au mai rămas.

Phallia Pudica

Opiniile de mai sus au caracter de pamflet și recomandăm digerarea lor în consecință

Ilustrație originală de Monica Zanet

, , , , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

Trackbacks/Pingbacks

  1. (Re)Încălzire descentralizată pentru funcţionarii eliberaţi de la răcoare | Made in Galaţi - 31 decembrie 2013

    […] zilei observă însă maliţios că prefectul despre care noi scriam aici că întârzie plata banilor către sinistraţii inundaţiilor “a refuzat să direcţioneze […]

Leave a Reply