Dom’ prefect, stați liniștit că stați perfect

15 septembrie 2014

Administrație, ANTIpatia, ANTItudinea, Strada

 Eterna dilemă a jurnaliștilor, dacă scriem sau nu degeaba despre cum se înfăptuiește administrația locală, și-a mai găsit un răspuns vineri, când m-au căutat colegi de la televiziuni. Deci, încă o dată pot să afirm, sigur nu scriem degeaba. Măcar între noi și tot ne citim.

După ce Viața liberă a preluat de pe You Tube filmul cu traficul nepăsător peste surparea de pe Stadionului, TVR, ProTV, Digi24 și VoxTV au ilustrat și ele starea de fapt, ducând problema administrativă dar și civică până la nivel național.

CITEȘTE ȘI ARTIFICIILE I-AU ÎNGROZIT PE VIITORII SINISTRAȚI DIN MICRO 21

P1070666

Am găsit deja soluția „naturală” pentru surparea de pe Stadionului

Singurele care NU au reacționat au fost autoritățile locale. Nu că ne-am și fi așteptat la vreo promptitudine din partea lor. Mai mult decât o vizită mediatizată intens la buza gropii și niște promisiuni pentru Sfântu Așteaptă, ca și la celelalte gropi, de pe Faleză, cu ce ne-am fi putut alege?

CITEȘTE ȘI IATĂ DE CE SE SURPĂ STADI…HĂULUI

Dar eu unul, personal, m-aș fi așteptat ca măcar domnul prefect, căruia i-am făcut o invitație personală, să ne fi făcut onoarea…

CITEȘTE ȘI IATĂ CINE A REDESCHIS CIRCULAȚIA PE STADIONULUI

Pe de altă parte, situația de acum mi se pare a fi ideală. Traficul va grăbi tasarea terenului concomitent cu deformarea asfaltului. Acesta va crăpa și va lăsa și mai multă apă să pătrundă în sol, mai ales că vine sezonul ploilor. Surparea se va amplifica și, cu oarece noroc (!), blocul D1, de la marginea acesteia, se va prăbuși astupând-o și rezolvând astfel problema. Deci, domnule prefect Dorin Otrocol, puteți să nu ne mai dați ocol, ne rezolvăm singuri problema.

Sună cinic, veți spune. Dar dacă atitudinea noastră e așa, a autorităților, plătite din banii noștri să rezolve situația, cum este?

, , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

Trackbacks/Pingbacks

  1. Greu de păzit 2014 - Extremă urgență pe drumul spre secția de votare - Made in Galaţi - 21 octombrie 2014

    […] CITEȘTE ȘI: Dom’ prefect, stați liniștit că stați perfect […]

Leave a Reply