Dughenizarea Galațiului reloaded. Start fix din Centru!

15 octombrie 2013

ANTIpatia, ANTItudinea

Doors

Ca să nu dea cu virgulă la curățenia din vară, cea cu demolări de chioșcuri, cineva a dat aprobare pentru o extindere. A bistroului Doors din capătul  dinspre Domnească al fostului cinematograf Central. Înțeleg și accept nevoia de terasă pe timpul verii, chiar dă bine în peisaj. Dar pînă la extinderea clădirii pentru sezonul de iarnă e cale lungă. Și chiar mîrlănească.

Demolări cu scandal, păsuiri scandaloase

Acuzăm de ani de zile extinderi hidoase și invadarea spațiului public cu tot felul de construcții care nu au, nici în clin, nici în mînecă cu arhitectura orașului. Nu știu dacă ați observat cu cîte sacrificii au fost retrase acele autorizații de construcții. Şi nu știu dacă nu cumva orașul, adică noi contribuabilii, e bun de plată în anumite cazuri de demolări.

În piața Ancora ca și în „mini-piața” de la Potcoava marfa este cumpărată în continuare de pe jos. Parcarea din piața Ancora este acaparată de autoturisme și camionete care nu se mișcă de-acolo cu lunile pentru că sînt folosite ca depozite de marfă. Chioșcurile nu au dispărut şi nici mirosul de pișat. Piețarii, pentru că au ceva marfă în acele furgonete, hrănesc hoarda de cîini (pe puțin 20 de bucăți) pentru a asigura paza bunurilor depozitate pe domeniul public.

Jos chioşcurile, sus bâlciul!

Mai mult, pe spaţiul verde al falezei au apărut trocarici, tiribombe, tobogane gonflabile şi alţi făluşei. Chioşcuri de îngheţată, sucuri, bomboane, batoane şi alte  panarame, fără bon sau vînzătoare cu bonete. Ba chiar şi terase dubioase care urlă până-n miez de noapte, drept pentru care edilii vor să declare zona drept una de distracţii, în ciuda clădirilor rezidenţiale din vecinătate.

În aceste condiții vă asigur că peste 20 de ani vom discuta despre Primăria lui Stan așa cum discutăm astăzi despre Primăria lui Durbacă. Inițiatorul  edificiilor provizorii transformate peste noapte în clădiri cu etaj(e), cel care a aprobat mutilarea orașului, și-a umplut teşchereaua, ba și-a făcut şi lui şi familiei puzderie de clădiri prin tot orașul. Destul să amintim colosul care a sacrificat cinematograful Dunărea, pentru că, nu-i așa? domnul Durbacă a fost un gospodar desăvîrșit! Îşi mai aminteşte careva de ce l-am votat ani de zile? Şi ce mîndri eram că ne asfalta Brăilei de două ori pe an? Şi ce beculețe frumoase ne punea el prin tot orașul? Ei bine, pentru perioada aia încă mai plătim!

Ce ziceți, ne amintim de Stan peste 20 de ani ori îl tragem de mînecă de pe acum?

, , , , , , , , , , ,

About Meneopol (Daniel Bogdan)

"... La ce să dai hîrtia cu şiruri numărate Pe-a caracudei labe, păroase, nespălate, Să pierzi a ta viaţă şi creierul să-l storci Zvîrlind mărgăritare în troaca unor porci..." Mihai Eminescu

View all posts by Meneopol (Daniel Bogdan)

4 Responses to “Dughenizarea Galațiului reloaded. Start fix din Centru!”

 1. satul mizeria ancora Says:

  E mafia prea mare in piata ancora.domnu stan nu vrea sa avem si noi un oras curat…

  Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Marea dezordine dintre micile garaje | Made in Galaţi - 11 februarie 2014

  […] gestul actualului primar care abuzează de încrederea şi votul cetăţenilor pentru a-şi extinde o mică afacere personală pe domeniul […]

 2. Primarul, alegătorii și nebunii | Made in Galaţi - 27 martie 2014

  […] Am mai scris despre această construcție ridicată total anapoda pe domeniul public într-un text în care nu am avut nici cea mai mică intenție să aduc prea multe date personale, de altfel […]

Leave a Reply