Duminică plec acasă, la București

20 septembrie 2013

ANTItudinea, Politic

Duminică plec acasă, la București. Mă duc să-i văd pe cei dragi: părinții, frații, bunicii. Mi-au zis că sînt nerăbdători să mă vadă și că vor să petrecem o duminică în familie, așa ca în vremurile bune, pe lîngă casă (Casa Poporului).

Tata mi-a spus că dacă am bani de drum e deajuns, nu-mi trebuie altceva. Ar fi totuși bine, zice el, să aduc un pet gol că cică are el cu ce să-l umple. Tata e un glumeț, sigur va băga pietre în el! :)

Mai vine și sora mea cu bebelul. Îmi zicea că-i este dor să se plimbe prin fața casei cu căruciorul, printre prieteni, vecini, să mai stea la o bîrfă, să mai pună țara la cale. De-asta îmi place mie acasă, acolo se rezolvă multe probleme, oamenii sînt onești, nu se ascund în spatele măștilor. Acolo nu mai sîntem directori, profesori, muncitori, sîntem doar liberi. Ne spunem opiniile și ne bucurăm că cei din jurul nostru sînt la fel ca noi.

Mama e cea mai fericită! Ea a fost cea care mi-a spus întotdeauna că nu-i bine să plec de-acasă. „Unde te duci tu printre străini? Nu vezi că toți te mint, te fură? Tu nu vezi ce arată ăștia la televizor?” Deh, mama!

Cînd ajung mă duc direct în piață (Piața Universității). Am înțeles că e din ce în ce mai mică avînd în vedere că duminica e un fel de tîrg unde găsești cam de toate iar cumpărătorii vin din toate colțurile țării. Cică s-a făcut puțină curățenie și nu se mai vînd gogoși la orice colț. Sînt curios, aștept cu nerăbdare să văd dacă e adevărat.

Va fi un drum lung, știi cum e cînd îți dorești să ajungi mai repede acasă, nu? Dar vom fi, în sfîrșit, iarăși în familie! Tu cînd vii acasă?

duminica in familie

, , , ,

About Meneopol (Daniel Bogdan)

"... La ce să dai hîrtia cu şiruri numărate Pe-a caracudei labe, păroase, nespălate, Să pierzi a ta viaţă şi creierul să-l storci Zvîrlind mărgăritare în troaca unor porci..." Mihai Eminescu

View all posts by Meneopol (Daniel Bogdan)

No comments yet.

Leave a Reply