EXCLUSIV: E rost de fraudarea alegerilor la Galați?

1 noiembrie 2014

ANTIpatia, ANTItudinea, General, Politic

Dacă vă spun că alegerile la Galați riscă să ia o turnură foarte palpitantă, să n-aud apoi vorbe că nu v-am anunțat! La cum arată deplasarea de forțe în zonă, tare mi-i că cei 65 de jurnaliști (?) angajați (???) de familia deputatului Pâslaru la TVG și Radio 1 vor avea ce transmite la… sediu.

Citește și: ZECI DE ANGAJĂRI ÎN MASS-MEDIA GĂLĂȚEANĂ

Nu mai puțin de 184 de observatori interni și-a acreditat o organizație neguvernamentală pentru drepturile omului în circumscripția electorală nr. 18 Galați, la alegerile prezidențiale de duminică. Ce Pro Democrația, care Societatea Timișoara, organizații cu tradiție și care au doar câte doi oameni desemnați? Fundația Millennium for Human Rights e baza!

Radu Sorin Daniel2Ghici cine vine la urne! Foto: contul de Facebook al lui Radu Sorin Daniel

„Prieten” cu PC și PSD

Fundația MHR „s-a înființat datorită unei idei născute cu ocazia participării la un congres pentru pace” scrie pe contul lor de Facebook. Că site nu au, a fost suspendat pentru neplată.

Într-o documentare pe tema ONG-urilor afiliate politic, România liberă observă că FMHR face de toate, de la ajutorarea urmaşilor eroilor martiri ai Revoluției la a milita pentru respectarea drepturilor omului, sprijinirea refugiaţilor, ajutorarea animalelor abandonate şi protejarea mediului ambiant. Dovadă și sloganul: „Faceţi Ceva. Orice”.

Amos News publica în 2007 o știre conform căreia Radu Sorin  Daniel, președintele ONG-ului, anunța că în şedinţa Fundaţiei Millennium For Human  Rights s-a decis ca un număr de 127 de membri, care intraseră în Partidul Conservator, să se retragă definitiv, „datorită situaţiei creată în PC prin demiterea domnilor Chelaru şi Codrin Ştefănescu, pentru care şi noi am venit în partid” (!).

Chestionat de România liberă asupra realității din spatele comunicatului de presă, Radu Sorin Daniel s-a dezvinovățit:

„Mi-au pus eticheta de om al PSD. Dacă am văzut că nu scap, m-am făcut prieten cu toţi. Am avut nevoie de ceva, l-am sunat pe Marian Vanghelie, s-a rezolvat.”

Pam-pam!

Susținători al lui Oprescu și călători peste mări și țări

În 2008, Hotnews atrăgea atenția asupra susținerii lui Radu Sorin Daniel pentru Sorin Oprescu. RSD apare alături de staff-ul de campanie al lui Sorin Oprescu, aplaudându-l frenetic pe doctorul „independent”. Iată-l chiar în filmul de mai jos, de la momentul 1’25”.

De altfel, Fundația Millennium for Human Rights a avut peste 500 de observatori acreditați în secțiile de votare din București la alegerile locale din iunie 2008. Totodată, Millenium a comandat și publicat și un sondaj pentru candidații la Primăria Capitalei, sondaj în care nu a fost specificat institutul care l-a efectuat.

„Da, am fost alături de Sorin Oprescu și l-am susținut, dar așa i-am susținut și pe ceilalți candidați la Primăria Capitalei. L-am susținut și pe domnul Orban, și pe domnul Blaga, nu văd care este problema. Mi se pare absolut normal să mă duc și să-l susțin pe domnul Oprescu când acesta, în ’90 a avut grijă de mine. Am fot revoluționar și am făcut greva foamei, iar domnul Oprescu m-a luat la spital și a avut grijă de mine”,

a declarat atunci Radu Sorin Daniel către Hotnews.

Radu Sorin DanielSorin Radu Daniel, în timpul liber, la Vocea României. Foto: Pro TV

Însă cu toate problemelor materiale ce au dus la suspendarea site-ului, FMHR a fost foarte activă la alegerile parlamentare europene din acest an, având nu mai puțin de 38 de observatori la secțiile de votare din străinătate. Asta în condițiile în care ONG-uri renumite au făcut doar figurație de amărâți fără bani de deplasare, trimițând peste hotare doar câte unu-doi maxim 10-15 observatori.

La alegerile parlamentare din 2012 însă, celor 70 de observatori interni ai FMHR pentru secțiile de votare din străinătate li s-a refuzat acreditarea fiindcă nu au prezentat în original declarații de neapartenență politică!

Cu siguranță, au simțit ceva în apa Dunării…

De vreme ce o televiziune în pragul închiderii și un radio pe a cărui licență se aude un post național de sport s-au mobilizat să-și trimită 65 de reprezentanți (angajați?) în secțiile de votare, de vreme ce o fundație cu titulatură cvasianonimă trimite și ea aproape 200 de observatori tot acolo, e clar că la Galați se anunță ceva palpitant! Cu siguranță, aceste „instituții”, cu atâta experiență în procesul electoral românesc, au simțit ceva și vor să fie în miezul evenimentelor din județul de la cotul Dunării, capătul dinspre Deltă…

O mențiune: inițial, am crezut că lista de observatori depusă de FMHR este una la nivel național, cum a făcut RTV SATELLITE NET SRL (România TV), care a trimis aceeași listă cu aproape 70 de reprezentanți la toate birourile electorale județene din țară, ca să nu facă patruzeci și ceva de liste cu câte doi-trei inși. Nțțț! La Buzău, de exemplu, FMHR are doar doi reprezentanți. În Ilfov iar are peste sută, dar alte nume decât la Galați, unde are 184 de reprezentanți! Și toți listați doar cu numele, fără seria și numărul cărții de identitate, asta ca să vă faceți o idee și despre cum înțeleg membrii BEJ să întocmească anumite liste…

Așadar, mergem pe mâna intuiției organelor de media ale familiei deputatului Pâslaru, dar și pe cea a fundației lui Radu Sorin Daniel, „prietenul” lui Vanghelie; sigur, la Galați, vom avea alegeri palpitante! Cu Radu Sorin Daniel deghizat cum știe el mai bine, ar putea fi chiar mai ceva ca Halloweenul!

, , , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply