Ecosalul are muşchiul slab şi face trotuarul

23 februarie 2014

Administrație, ANTItudinea, General

Să ne amintim cum, pe 30 ianuarie, Primăria a trecut la deszăpezirea „căilor de acces către ghenele de gunoi, astfel încât astăzi angajaţii Ecosal să poată ridica gunoiul”. După aproape o lună, angajații Ecosal, conduși de aparența mușchilor lui Ionuț Pucheanu, cel pus la cârma acestui serviciu public de însuși primarul Marius Stan, au reușit să-și facă treaba.

66091_10150094693088943_7188899_n

Ionuț Pucheanu l-a înlocuit pe Ion „Armani” Ionescu, retrogradat o funcție mai jos, ca Director Tehnic. Sursa foto: Facebook

Dar numai pe jumătate. În sensul că au ridicat gunoiul, l-au cântărit nițel și au ajuns la concluzia că e prea greu ca să-l mai ridice și data viitoare din același loc. Așa încât l-au scos la marginea bulevardului, să nu se mai obosească să intre prin cartier după el. E mai ușor să „faci trotuarul”, nu? Mai ales dacă ai „mușchii” pufoși de la atâtea taxe înfulecate pe nemestecate, precum Ecosalul.

Noul Galați, cu simbolurile-n drum

Pe lângă discutabile gale de cafteală, Galațiul s-a mai făcut remarcat în presa națională pentru beculețe de sute de mii de euro, dar și pentru nerezolvatele probleme ale gunoaielor și câinilor vagabonzi. În loc să găsească o rezolvare acestor probleme, primarul Stan a umplut prezentul de promisiuni, lăsând viitorul pe mâna unui manager pus eminamente politic în fruntea salubrității, fără pic de experiență în domeniu sau în alte proiecte de ecou. În ce privește trecutul și pierderile sale nedecontate, faptul că fostul director al Ecosal veghează din funcția imediat următoare ierarhic celei a lui Pucheanu este elocvent.

Într-atât de elocventă este viziunea celor de la Ecosal asupra propriilor îndatoriri încât rezultatele se pot vedea și din satelit. Chiar și noaptea. Pentru curioși, „mobilierul urban” din fotografie a fost amplasat acum câteva zile pe Brăilei, la intersecția cu strada Costache Conachi. Probabil la indicația vreunui personaj mai puțin mobilat la mansardă dar supradotat tehnic, cu autodescărcător de containere.

Așadar, și dacă n-ai mai trecut în viața ta prin Galați, n-ai cum să-i ratezi „atracțiile” sale de mare răsunet: javrele și gunoaiele. Acestea te întâmpină, după cum se poate vedea, chiar de la marginea celei mai importante străzi a orașului, parcă ironic denumită a „Brăilei”.

Noul Galați, cu renumele la drumul mare

De fapt, tot ca o ironie a sorții, Brăila rămâne un punct de reper important pentru Galați. Este direcția în care trebuie s-o apuci degrabă dacă vrei să ajungi la civilizație, să nu mai vezi gunoaie, câini vagabonzi, ci parcuri îngrijite, spectacole valoroase, cinematografe funcționale și grădină zoologică fără câini vagabonzi…

, , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply