FOȘTII GOLANI: Să batem COVORUL cât e CALD!

5 noiembrie 2015

General

Galațiul nu duce lipsă de trecut recent glorios. În ’89, viitorii pedeseriști au trebuit să-i amenințe cu pistolul și să-i bage la beci pe cei care o luaseră de bună, că Jos comunismul! înseamnă și Jos Securismul! Ulterior, Piața Universității a avut o surioară mai mică dar foarte tenace și zgomotoasă chiar aici, pe platoul Monumentului Eroilor din fața Prefecturii. De fapt, au trebuit ulterior să construiască monumentul ca să nu se mai poată aduna protestatarii cu miile, ci cel mult cu zecile și să poată fi alungați pe motiv de profanare.

Unul din cei care au trăit pe viu acele zile vă însoțește astăzi și ar vrea să vă dea niște sfaturi. Mici dar importante pentru ca actuala revolt[ să nu cadă în derizoriu. Iată mai jos textul său pe care avem onoarea să-l ilustrăm cu o galerie foto de la manifestația de aseară.

P1110424

„Flacăra aprinsă de artificiile de la clubul Colectiv n-are cum să se stingă de la suflul fâsâit al demisiilor de la vârf și de pe tulpina buruienii care este clasa politică autohtonă. Geaba se izmenesc cu Oprea, în zadar o fac pe eroii cu Piedone, a doua moarte a zombiului politic Ponta n-are ce căuta în ferparul inocenților noștri dispăruți. Rădăcinile Răului sunt în Parlament, acolo trebuie plivit.

Galațiul parcă a tras ceva pe nas aseară! Dar altceva decât cotidianul fum de furnal, ceva mai pișcător și mai parfumat decât amintirea gazului de cocs. Trei mii de nou născuți în ale revoluției și o mână de ajutor de renăscuți ai Revoluției și-au strigat din toți rărunchii frustrarea, mânia și mândria. S-a reauzit, după 25 de ani de decepții, înfiorătorul slogan ”Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă!”. Molâul moldovean s-a dezghețat în ultima lună de toamnă și a răcnit ”România!”, ne-am simțit din nou parte a întregului națiunii, chiar dacă masterplanul guvernanților ne indexase la… legendă.

Acum, dacă tot am scos capul din vizuină și ne-a trezit din hibernare vântul schimbării, n-ar strica să și știm ce vrem. E inutil, futil, pueril și chiar imbecil să ne disipăm energiile și ideologiile în abordarea tuturor mărunțișurilor, șicanelor și mizeriilor de care n-am împiedicat în toți atâția ani. Prețiosul potențial al momentului trebuie chibzuit cu grijă, altfel ne fuge printre degete ca mercurul. Deja ne-am contrariat părinții, alungându-l în șuturi pe unul care, deh! asta e istoria, le-a dat pensiile înapoi. Dacă nu vrem să pună joarda pe noi, nu e cazul să cerem, acum, și demisia lui Cristos.

De-aia zic, să tragem direct la țintă. Curățenie generală. Să batem covorul sub care am ascuns până acum mizeria obștei. De ce nu? – să schimbăm covorul, cu unul mai mic și mai ușor de întreținut. Pentru un Parlament unicameral, redus numeric atât cât să nu fie loc de umplutură, am votat la referendum. Votul nostru l-am uitat și noi, cu gura căscată la spectacolul de pe sticlă al tăricenilor, zgonilor, șovilor și al altor forme de viață pripășite în tumoarea supremă a țării. De asta trebuie să combatem, astăzi, mai mulți patogeni: senatorii și deputații de Galați, ilustrele pete pe blazonul din ce în ce mai sărman al orașului cumplit de impostori.

Să mergem la cabinetele lor și să-i întrebăm ce-au cu noi, să le spunem ce-avem cu ei și că nu-i mai vrem. Să le scriem cu rujul pe geamurile de la fațada biroului în care nu-s de găsit o petițiune. Dar să nu-i înjurăm, nici măcar pașnic, de mamă, căci doamnele care le-au dat viață n-au nici o vină. Vina lor o purtăm noi.

Ei sunt, după cum urmează:

SENATORI: Ionel-Daniel Butunoi, Eugen Durbacă, Paul Ichim, Nicolae Marin, Gheorghe Saghian

DEPUTAȚI: Eugen Chebac, Laurențiu Chirvăsuță, Bogdan Ciucă, Victor-Paul Dobre, Aurel Nechita, Dan Nica, Florin Pâslaru, Lucreția Roșca, George Scarlat, Viorel Ștefan, Mircea Toader

Ce-au făcut acești cetățeni pentru ei, se știe. Nu insistăm, e unul dintre motivele pentru care se blochează acum circulația pe Domnească.

Ce-au făcut pentru noi, cei care i-am trimis acolo? Eu, unul, n-am auzit nimic, n-am reținut un singur motiv pentru care măcar unul singur dintre cei 16 să-și justifice mandatul. Dacă știți dumneavostră, vă rog să mă informați. Dacă au ei ceva de spus în privința asta, îi invit să o spună. Poate-i va mai vota P. Spătaru, la anul, după dizolvarea Parlamentului și reconstruirea lui din temelii.

Pentru că e musai să le spargem gașca. Partidele nici nu contează, sunt toți o Dunăre și-o glie. Au furat, au făcut legi strâmbe și fărădelegi nerușinate, ne-au înfruntat obraznic de la înălțimea închipuitei lor superiorități, ne râd în nas atunci când nu se ascund ca poponetele.

Să dăm cu mătura, s-a adunat gunoiul!”

Și să nu-l mai băgăm sub covor!, am adăuga noi.

P1110410Foto: Mihai Angheluță, Jr.

No comments yet.

Leave a Reply