Fotbaliştii mai şi creează

Povestea de succes în care un fotbalist devine mai celebru convertit în artist se repetă la aproape 50 de ani de la fenomenul Julio Iglesias.

Și nu e vorba despre vreun fotbalist amator de șușe gen serbări câmpenești la oraș, nici de kitschuri din mucava pe post de reproduceri arhitecturale și nici măcar de statui șlefuite cu polizorul.

De la capătul lumii și al hărții, tocmai hăt! din Melbourne, Australia, a reușit să-I uimească până și pe americani. VANCE JOY, James Keogh în pașaport, a dat lovitura cu RIPTIDE, o piesă care a sucit mințile publicului dar și celor de la Atlantic Records. L-au chemat direct la New York, i-au pus în față contractul și l-au făcut astfel coleg de casă de discuri cu Matchbox Twenty, Bruno Mars și Skrillex.

Mai mult, spre deosebire de fotbalistul cu suflet de artist neînțeles, James/Vance are chiar și un plan cincinal: să scoată nu unul, ci cinci albume, fiindcă pentru atâtea l-au antamat americanii.

Mai jos, varianta “pe viu” pentru suspicioși. Dar căutați și videoclipul oficial. Merită.

, , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply