Galațiul, niciodată SURPRINZĂTOR | Învârtelile lui STAN sunt CÂRPITE tacit de PUCHEANU

După cum se vede, nu scriem degeaba, ca să folosim un clișeu amar în cazul de față. Adică, din toate relele pe care le tot semnalăm aici, unii chiar învață ceva. De exemplu, să le perpetueze.

Proaspăt instalat ca primar, Ionuț Pucheanu s-a apucat și el să facă ce știa Marius Stan mai bine: să dea cu negru peste verde, cum se spune, că gălățeanu-i prost, nu vede.

p1150107

Intersecției cu sens giratoriu de la Complexul Auto IVAS cică i s-a mai refăcut asfaltul și anul trecut. Și nu ieftin. Romsit Construct, firma considerată ca fiind a doua, ca sume primite, în topul preferatelor Primăriei conduse de Stan la încredințări directe, fără licitație de lucrări, a luat 85.000 de euro cu TVA pentru asta.

La o căutare fugară, Romsit Construct apare într-o anchetă DNA despre care nu se mai aude nimic. Dar, acum doi ani, procurorii măsurau cu sârg lidonitul dintre Țepu și Buciumeni pe care Romsit Construct avusese grijă să-l subțieze în ciuda celor peste 100 de mii de euro încasați de la Consiliul Județului pentru o „mozoleală” cu bitum de trei kilometri și jumătate.

După părearea noastră, la sensul giratoriu de la IVAS, lucrările nu s-au făcut nici măcar de mântuială. Ci doar în acte. Dacă intrați pe materialul precedent referitor la acest sens giratoriu, veți vedea acolo imagini „în oglindă”, făcute de noi în primăvară, dar și de Google Street View în 2012. Din ele rezultă clar că așa-zisa „întreținere a asfaltului” (cârpeală, mai pe românește) s-a făcut puțin spre deloc. Dar banii s-au încasat.

Citește și BATJOCURĂ / Campanie de CÂRPEALĂ în campania ELECTORALĂ

Lucrările de mântuială se răzbună. Pe banii contribuabililor…

În mod normal, la o așa sumă, lucrarea trebuia să aibă garanție. Cel puțin doi ani, din câte știm noi, ba chiar cinci dacă s-ar fi făcut și reabilitare în profunzimea fundației drumului. În niciun caz doar un an, ca și cum l-ar spăla ploaia…

În mod normal, dacă ar fi fost cu adevărat un altfel de primar decât precedentul, Ionuț Pucheanu ar fi chemat la ordine firma contractoare și ar fi pus-o să remedieze deîndată toate denivelările din intersecție, ba și ceva în plus ca să mai pupe și altădată acces la contracte. Sau măcar ca să nu se lase cu un alt dosar penal, că sigur pe teren e altceva decât în acte.

Or, ce să vezi, ieri se peticea din nou – după părerea noastră, prima oară cu adevărat, nu doar pe hârtie. Însă pe mașinile de asfalt și pe niște utilaje scria Tancrad, pe muncitori Ecosal. Pe nimic nu scria Romsit Construct.

p1150108

Ar fi foarte interesant să ne spună domnul Pucheanu din banii cui se re-repara ieri asfaltul la giratoriul din imagini. Nu credeți? Asta ca să știm din start pe banii cui se va re-re-repara și data viitoare, la primăvară de exemplu….

p1150106

p1150105

, , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply