ÎNCURAJATOR: A început să „NINGĂ” cu BECULEȚE pentru INIȚIATIVA CIVICĂ

Când deja ne cam obișnuisem cu ideea că toate intențiile noastre bune se vor îneca într-un eșec răsunător, luminițele inspirației s-au aprins din nou. Din contribuții proprii și ale altor persoane fizice binevoitoare am reușit să achiziționăm deja o parte din beculețele pentru a împodobi un parc.

Vom avea cel puțin 180 de metri liniari (două lungimi de stadion) de ghirlandă luminoasă albă (asta am mai găsit de cumpărat) să împodobim pergolele din parcul Viva, plus cel puțin o ghirlandă colorată. E destul de puțin, dar încă mai sperăm în donații de instalații (preferabil) sau măcar de fonduri, să achiziționăm noi ce s-o mai găsi prin rafturile supermarketurilor.

Am optat pentru parcul Viva pentru că nu implică aprobarea proprietarilor stâlpilor de pe stradă (Transurb sau Electrica), este un spațiu unde vin și cei mici, iar cei mari se pot plimba liniștiți, fără stresul traficului, pot face poze, le pot admira în voie.

10623424_1141337219227761_8614512523165847433_o

Cum șeful Ecosal, Ionuț Pucheanu, ne-a dat pe mâna celor care au împodobit și în alți ani parcul, sperăm că, din priceperea lor și imaginația noastră, vor ieși niște ornamente cel puțin vesele, cu spirit de Sărbătoare. Anul trecut, parcul arăta ca mai jos, noi nu avem figurine luminoase dar sperăm ca măcar aleea principală s-o înveselim cu ajutorul tehnicienilor.

1459885_257266214421565_68224924_n

Dis-de-dimineață, 24 decembrie, de la ora 9, va începe acțiunea de montare, iar în paralel noi vom mai aduce instalații pe măsură ce vom mai reuși să adunăm donații.

Toți cei care vor să ne ajute să mai achiziționăm instalații sau vor să ne doneze direct – și mai bine! – unele care corespund condițiilor de exterior (clasa de protecție minim IP 44), pot veni cu ele direct acolo sau măcar să ne sune că venim noi.

Răspundem oricând și oricui la 0721 051 808 (Costel Văduva) sau 0766 442 457 (Mihai Angheluță).

Le mulțumim tutror celor care ne-au dat măcar un deget de ajutor, fie și un sfat încotro să cerem sprijin sau consultanță. Deîndată ce vom termina treaba, vom publica lista completă a donatorilor și susținătorilor.

Gândiți-vă că ar fi o ocazie când noi, cetățenii, am putea arăta cu degetul la modul pozitiv, mândrindu-ne că, iată, mai de rând sau mai din fruntea unor instituții, am făcut ceva cu mâna noastră pentru plăcerea noastră. Chiar și dacă delăsarea sau nepriceperea sau poate doar simpla întâmplare – nici nu contează! – erau cât pe ce să ne lase mai mohorâți în acest an, printr-o sclipire de moment și un efort colectiv, putem readice lumina Sărbătorilor.

Fie și la modul simbolic. Dar va fi cu atât mai relevant pentru spiritul de întrajutorare al comunității noastre.

, , , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply