Indienii s-ar simţi în Galaţi ca în lumea a patra

16 aprilie 2013

General

M-a tras You Tube de atenţie cu înregistrarea video de mai jos.

Ştiu, îmi veţi spune că fac reclamă unor personaje decerebrate şi că, pe de altă parte, apucături din astea la nişte desculţi …căpătuiţi peste noapte găseşti şi pe la noi. Posibil, dar eu nu despre cetăţenii din imagini vreau să discut, ci despre ţara lor care pare a fi mult mai întreagă la cap decât a noastră.

E drept, la noi nu prea vezi puşti agăţaţi de volan. O puştoaică manevrând o limuzină de aproape cinci metri şi cu ambii părinţi într-însa făcea afişări din greu zilele trecute, dar înregistrarea era din Rusia, unde orice e posibil în domeniul auto, mai puţin raţionalul. Ai noştri s-au remarcat în schimb prin Tarzanul tirist, dansator la volan, Ţăranul cu Maserati, destul de civilizat în mişcare, plus o mulţime de alte vertebrate cu creier necircumvoluţionat vânând pietoni pe trotuar sau făcând slalom pe contrasens.

mercedesLA NOI, ASFALTUL E FRÂNT-ŞUI!

Însă acum, văzând ce ţară au primatele recenzate din imagini, îmi dau seama că a noastră are şoferii pe care îi merită. Ba chiar prea buni! La ce drumuri are România faţă de India sau chiar Rusia (unde măcar n-au craterele noastre), rata accidentelor dovedeşte că suntem chiar experţi în şoferie, date fiind condiţiile.

Uitaţi-vă la minunăţia aia de asfalt mai neted, fără pic de canalizare scufundată sau crevasă între benzi precum asfaltul de pe strada Brăilei a Noului Galaţi! Priviţi limitatorul acela de viteză finuţ, standardizat, cum nu găseşti măcar unul prin oraşul fotbalistului cu suflet de artist.

Dacă cineva îmi poate arăta aşa o stradă în Galaţiul vechi sau nou, promit solemn că nu doar o mătur şi o spăl cu şampon pe taxele şi impozitele mele, dar îi vopsesc şi bordurile în ce culori de laudă şi admiraţie se doreşte!

, , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

Comments are closed.