Învățăturile partidului-stat către membrii săi și simpli cetățeni

14 septembrie 2014

ANTIpatia, ANTIteza, ANTItudinea, Editorial

Dincolo de ceea ce clamează ideologia, și mai multe se pot desprinde din faptele de zi cu zi ale celor din conducerea unui partid aflat la guvernare. Fiindcă atunci, aflat în mediul său intrinsec, mult râvnita poziție de putere, un partid se dă în stambă dacă așa-i-e năravul, cu-atât mai mult când a stat mai mult în opoziție în ultimii 10 ani și, vorba aia, are de recuperat.

Partidul Social Democrat nu este o excepție, ba mai degrabă un lider al regulii. Inclusiv aliații săi, așezați în diferite dregătorii, se molipsesc de metehnele social-democraților. Iată mai jos ultimele dovezi, grăitoare în privința așteptărilor pe care acești exponenți dominanți ai stângii românești le au de la membrii și simpatizanții lor în ceea ce privește cel puțin moralitatea, ba chiar și respectul față de lege.

(Foto: România liberă și Kanal D)

adresaBaca1

Migrați, băieți, oriunde, numai trădați

Parafrazând spusele lui IH Rădulescu, partidul care a dat și culoarea Galațiului constată că a venit toamna. Deci e vremea păsărilor „emigratoare”, cum spuneau Divertis într-un număr de improvizație din perioada lor de glorie fără număr.

Președintele Consiliului Județului, distinsul anestezist Nicolae Bacalbașa, remite o circulară INCLUSIV către consilierii formațiunii sale, prin care aceștia sunt îndemnați să ia o decizie cu privire la partidul din care vor face parte pe viitor. Circulara a fost emisă imediat după publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanței 55/2014, referitoare la migrația politică a aleșilor locali.

După cum observa Ticu Ciubotaru în România liberă, confuzia apare din însuși modul în care a fost pusă problema. Ca să nu pară ne-democrat (!), favoritul emisiunilor de divertisment despre Suleiman și Spiderman, în goana partidului său după transfugi din care să-și încropească majoritatea de strânsură, a remis adresa cu precizări și explicații despre migrație tuturor consilierilor. Chiar și cu riscul ca cei de la PSD să nu mai înțeleagă nimic, ei nefiind așteptați să se dea buluc pe culorele puterii, fiindcă… deja sunt la butoane!

Mai mult, potrivit Ordonanței 55, în cele 45 de zile în care se poate opta pentru migrație, instituți CJ-ului nu are absolut nici o atribuțiune. Doar la final, cei care și-au schimbt aprtenența, pot trimite la secretariatul Consiliului documentele din care să rezulte că aceștia au fost acceptați de partidele optive. Dar, mai știi?, poate unora li se sugereză chiar un pas înapoi, la batalionul disciplinar de la UNPR, unde vor avea nu atât loc pe scaune de aleși cât în poziție de drepți… Sau, dimpotrivă, un pas înainte, sub acoprerire, la echipa de zgomote și artificii a PLR…

bacalbasa

Evazionistul premiat de Guvern

Deși nu apare în conducerea vreunei, firme, deși la capitolul venituri, în declarația sa de avere, nu apare altceva decât salariul de președinte al Consiliului Județului Neamț, tovarășul Culiță Tărâță a primit titlul de „Fermierul Anului” în județul Brăila. Pentru ce? Pentru rezultatele raportate de firma familiei sale, „Agricost”, unde fiul său cel mare, Culiță Tărâță, Jr. este administrator. Și el a fost recompensat de către Minsiterul Agriculturii cu o diplomă și un titlu numai bune pentru lauda de sine – „Tânărul fermier al anului”.

culitatarata

Practic, Daniel Constantin, a furnizat un subiect numi bun de dezbătut decătre deontologii neamului în ceea ce privește moralitatea unor membri ai partidului fondat de Dan Voiculescu și aliat cu PSD-ul la guvernare.  Dându-i acest titlu lui Tărâță, fost membru PSD, actualmente vicepreședinte UNPR (alături de fostul secretar general al Guvernului, Ștefan Mihăilescu, poreclit Micky Șpagă), instituția supremă a statului în materie de agricultură dovedește că nu are nimic (de-a face) cu fermierii cinstiți. Conform unei anchete publicate tot de România liberă, baronul de Neamț, arendașul Insulei Mari a Brăilei, datorează statului peste 200 de milioane de lei (aproape 50 de milione de euro) de pe urma neplății taxelor și contribuțiilor, redevenței, dar și din subvenții ori scutiri din cauza calamităților nejustificate, contracte cu statul în conflict de interese etc. Toate acestea s-au adunat din activitatea unui conglomerat de firme conduse de familia Tărâță, fii, soție, afini etc.

La fel ca și în primul caz prezentat, situația este foarte clară. Nu e vorba de altceva decât de moralitate. Țara te vrea prost fiindcă este condusă de morala „băieților deștepți”.

, , , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply