JENIBIL DAR ÎNCURAJATOR ► DNA-ul din PROVINCIE reclamat la CENTRU

Ne tot dăm de ceasul morţii că Galaţiul arată cum arată şi, mai ales, dispare furat sub ochii noştri. Dar vina ne aparţine într-o mare măsură nouă, cetăţenilor de rând! Un protest peste care s-a trecut stânjenitor de rapid şi muşamalizant o dovedeşte.

La sediul central al DNA s-a protestat cu slogane de genul „Primarul corupt apărat” ba, mai rău, s-a spus despre DNA-ul local că sunt „numai tâlhari şi infractori” şi că este o „instituţie care face de râs şi defăimează”!

Toată tărășenia a avut loc la începutul lui aprilie și a fost consemnată anemic la data întâmplării ei, însăși ditamai agenția Mediafax observând-o la distanță de patru zile, probabil că inițial crezând-o vreo păcăleală de 1 Aprilie.

photo-13295

Pe de altă parte, gălățenii trebuie să stea liniștiți. Nu era vorba de DNA Galați, în cazul în care acesta și există la propriu.

Nemulțumiții erau din Constanța, Eforie Nord, ba și din Tulcea. „Doresc ca doamna Kovesi să vină să facă dreptate la Tulcea și Constanța. Ne-am săturat de impostori”, a spus unul dintre protestatari.

„Eu am hotărâri definitive şi irevocabile pe care nu le respectă primarul. De ce dom’le ei nu sunt egali în faţa legii?”, a declarat un alt manifestant, pentru MEDIAFAX.

„Verificați toate instituțiile din Constanța”, „Români, să ne luăm portul Constanța din ghearele lui Mazăre!”, scria pe alte pancarte aduse de protestatarii din provincie care au scandat mai bine de o oră în fața sediului central al DNA, din București.

Evident, în afara presei locale din județele vizate și vreo două redacții mai rebele din central, restul au tăcut mâlc. Fiindcă, deh!, sunt atâtea lucruri de spus și mai ales de scris despre corupția care mustește în județele conduse de diverși baroni…

Vă dați seama la ce s-a ajuns dacă a ajuns (sic!) lumea să se ducă peste madam Kovesi s-o cheme la fața locului! Și au venit la București tocmai constănțenii cărora, într-un fel, li s-a început dreptatea, ca să spunem așa. Adică deja li s-au tăiat vreo două tentacule la… caracatiță!

Mai rămâne să ajungă să protesteze la DNA central și brăilenii, cărora de bine, de rău, li s-au săltat niște bunea-stancu, niște simionescu. Atunci gălățenii cu adevărat se vor putea resemna în privința unei autostrăzi fiindcă, ce să vezi!, ei nu-s în stare să profite nici de drumurile de asfalt sau de fier pe care le au către Capitală. Și asta fără să fie nevoiți să plătească ȘI taxă de pod, precum constănțenii sau tulcenii.

, , , , , , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply