Nu ştim ale cui sunt gropile noastre
Iată traseul unei plângeri la Primăria Galaţi conform purtătorului de cuvânt, Mihai Costache:
„De la Registratură, plângerea este direcţionată la Direcţia de Lucrări Publice şi Infrastructură. Acolo se verifică a cui e groapa, respectiv cine a contractat lucrarea, dacă e vorba de aşa ceva. Atunci, păgubitul trebuie să se îndrepte împotriva acelei societăţi sau firme. Cel mai fericit caz este când în culpă se află un operator privat, dar oricum este nevoie de o documentaţie destul de stufoasă şi de mult timp”.
Cele de mai sus ascund jumătate de intoxicare şi jumătate de adevăr. Intoxicarea constă în faptul că groapa nu trebuie depistată, ea are stăpân: Primăria. Cetăţeanul se deplasa pe un drum deschis circulaţiei publice, nu printr-un şantier în lucru.
Jumătatea de adevăr e partea cu fericirea. Ce fericită ar fi Primăria dacă drumurile ar fi în grija unui operator privat! Iar ea să încaseze în continuare taxele şi impozitele, evident. Dar io-te că nu-i aşa.
Pe Primărie o doare-n Basarabiei
Pentru a demonstra că pe Primărie puţin o doare că ne rupem noi maşinile, iată un studiu de caz edificator.
În august 2012, s-a licitat o reparaţie a Basarabiei, între George Coşbuc şi Traian. Câştigătoare – Vega ’93 pe numai 150 de mii din cele 200 de mii de euro estimate. Rezultat ioc, nimic nu s-a mişcat.
Pe 14 iunie acest an, Primăria a făcut o altă licitaţie pentru acelaşi segment de stradă, dar pentru liniile tramvai şi zidul de sprijin. Şi, surpriză doar pentru cei căzuţi de pe Marte, Primăria trebuie s-o reia! „Cel mai mic preţ oferit a fost mai mare decât cel estimat”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache conform VL, adăugând că desfacerea în bucăţi a reparaţiilor provine din mandatul trecut.
Licitaţia e din noiembrie, 2012. Deci mult după alegeri. Mai degrabă are altă treabă constructorul şi-i cade de minune o amânare, dar fără să piardă atâta bănet pe „praful” ăsta. Pentru că dacă ar fi vrut banii PÂNĂ ACUM, cu siguranţă făcea cărare până la uşa Primăriei.
Iar din 200 de mii de euro amânaţi până la bugetul viitor trânteşti două gale de box pe cinste, c-aşa-i în fotbal: unii pasează din greu la taxe iar alţii duc banii în offside.
1 septembrie 2013
ANTIpatia, ANTItudinea