Logo pentru MiG – machete

21 octombrie 2013

General

Made in Galaţi (MiG) îşi doreşte să devină un site de atitudine şi implicare civică, dar și un loc de promovare şi susţinere a personalităţilor, iniţiativelor, mărcilor şi produselor autohtone, în special locale. Vrem ca MiG să devină o piață publică virtuală, în contrapartidă la spațiul public real, excesiv de reglementat și adesea refuzat inițiativelor, opiniilor și soluțiilor ce nu se circumscriu directivelor oficiale.

Viziunea de la firul ierbii și privirea cetățeanului

Vom aduce laolaltă opinii și analize, anchete și proiecte, jurnaliști și bloggeri, toate având numitor comun implicarea civică pentru interesele comune ale gălățenilor. Dar, despre cum vedem noi acest portal în devenire, veți putea citi pe larg, în curând, într-o formulare detaliată.

Deocamdată vă cerem sprijinul pentru a da o identitate vizuală demersului nostru, pornind de la un logo. Pentru început, noi am definit identitatea site-ului printr-o abordare centrală, dar și prin prescurtarea MiG care, da, ați ghicit!, are conotațiile viziunii de la firul ierbii, de la înălțimea cetățenilor de rând pe care îi vedem ca pe cei mai apropiați colabortaori și contributori la demersurile noastre.

Marcat cu ”Autentic gălățean”

Logoul trebuie să reflecte contextul geografic, dar și concurența opiniilor. Noi ne-am gândit că, între ape, Galațiul nu poate fi decât albastru, iar caracterul comercial al orașului n-ar putea fi mai bine reprezentat decât cu auriu.

Așadar, vrem ca pe site să predomine nuanțele de albastru și accentele de galben-auriu cu tentă roșiatică. Logoul se va alinia acestor culori, va evidenția acronimul MiG și va fi, pe cât posibil, simetric, eventual oval sau rotund. Astfel, el va putea fi, prin esențializare, aplicat și ca o ștampilă materialelor autentice și valoroase.

Cum reușim să ne dăm seama mai bine ce alte detalii ne dorim, vă ținem la curent. Deci, așteptați-vă la actualizări ale acestui demers :)

În această postare vom afişa toate propunerile de logo care ne sînt trimise pe adresa de email [email protected] şi fiecare update va fi anunţat pe pagina noastră de Facebook.

Multă inspirație, așadar!

1 –  Angelo Robitu – Am înţeles că ar fi mai multe variante în lucru deci este posibil să mai apară ceva propuneri din partea lui.

LOGO Angelo Robitu

logo2

2 – Silviu Dan

Header

Header

Logo

Logo

3 – Raluca

logo raluca1

4 – Laurențiu

 

, , , , , , ,

About Meneopol (Daniel Bogdan)

"... La ce să dai hîrtia cu şiruri numărate Pe-a caracudei labe, păroase, nespălate, Să pierzi a ta viaţă şi creierul să-l storci Zvîrlind mărgăritare în troaca unor porci..." Mihai Eminescu

View all posts by Meneopol (Daniel Bogdan)

6 Responses to “Logo pentru MiG – machete”

 1. Anghelos Says:

  Imi place ideea cu Turnul TV rasarit din ancora. Cred ca s-ar putea stiliza mai mult si imbina mai tare una cu alta. Ce mi-ar placea mult ar fi ca M-ul si G-ul de la MiG sa stea de-o parte si de alta a axului vertical central iar i-ul sa fie inglobat in aceste doua simboluri, turnul si ancora, reunite.

  Reply

 2. Ovidiu Says:

  Draga Mihai, cum te stiu, ai tendinta uneori sa te complici si sa dai prea mare importanta detaliilor. Daca vrei sa ai parte de un logo eficient, alege-l pe cel care va iesi cel mai simplu cu putinta: fara turnulete, ancore ori alte simboluri dunarene. Daca te hotarasti ca vrei un logo din litere (MiG) mergi pe directia asta creativa. Ce am vazut pana acum este muuult prea complicat. Un logo trebuie sa fie simplu (vezi Nike, Apple ca sa nu mai zic de toata gama din automotive), usor de aplicat pe orice tip de suport si usor de recunoscut atat in varianta color cat si alb negru. Cat priveste auriul, te-au oprit la una dintre cele mai complicate culori din Pantonar (scumpa, greu de reprodus la consistenta constanta, complicat de aplicat prin procedee de aplicare pe obiecte fizice: serigrafie, tampografie, samd). Succes!

  Reply

 3. Silviu Says:

  Probabil ar fi fost mult mai inspirati si ispititi designerii daca ai fi publicat un logo al marcii de bere pe care o vei oferi…A se remarca conditionalul optativ!

  Reply

Leave a Reply