Mândrie și fațadă | PARADĂ de 1 Decembrie cu MII de GĂLĂȚENI entuziaști

1 decembrie 2016

Comunitate, eveniment

Mii de gălățeni au înfruntat frigul și slaba organizare a transportului în zona centrală pentru a fi alături de cei ce-i slujesc și-i apără în uniformele statului român. Plini de însuflețire, au agitat sute de stegulețe tricolore sau chiar drapele în mărime naturală, unii dintre ei ținând să reamintească și încă nerezolvata problemă a unirii tuturor teritoriilor naționale între aceleași granițe.

Chiar dacă la parada de anul acesta nu s-au folosit atâtea efective umane și au defilat cu mult mai puțină tehnică și recuzită decât în anii trecuți, gălățenii – care au umplut ambele trotuare ale străzii Domnească cale de aproape un kilometru, în zona Prefecturii – au fost la fel de entuziaști și plini de respect pentru cei ce le apără viețile, proprietățile, siguranța zilnică și viitorul generațiilor.

Printre mulțimea colorată și stăpânită de euforia celei mai importante sărbători a românilor, s-au aflat și reprezentanți ai autorităților, actuali sau foști aleși sau numiți în posturi administrative de conducere. Tot mai stingheri și inadecvați în marea de entuziasm și autenticitate a contribuabililor de rând, politicienii locali sunt cei mai doriți ca parada să se termine odată, să poată pleca acasă.

Probabil cî și din acest motiv, al nerăbdării unora, în acest an au fost mai puține autovehicule militare, armament aproape deloc, iar vestitele demonstrații de situații de intervenție au lipsit cu desăvârșire. Pe de altă parte, entuziasmul cetățenilor și mândria de a fi români sunt tot mai puternice, neputând fi stăvilite de niște figuri vremelnice cărora le lipsesc date esențiale pentru a fi adevărați conducători.

O galerie completă mai jos, după video.

, , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply