Manipulare ORDINARĂ ►Simbolistică LEGIONARĂ în pelerinajul pentru UNIRE

Într-a mai conectată la internet ţară, oengistă şi militantă de nu-i mai ajungi de nu-i mai ajungi cu rezistenţa anticomunistă la nasul plin de dizidenţi băsişti, o manipulare dincele mai josnice se petrece.Şi asta n-ar fi nimic dacă n-ar fi înghiţită pe nemestecate de o majoritate care pretinde că face diferenţa între Iliescu şi Iohannis, cu epocile aferente.

Pentru  a face credibilă puzderia de lături cu pretenţii de articole azvârlite ca la o comandă în capul unui simbol al anticomunismului, dar şi părinte-fondator, alături de colegii din Liga Studenţilor, al civismului protestant în România postdecembristă, o fotografie este colportată mai mult decât tendenţios ca dovadă a legionarismului lui Marian Munteanu.

Un mare caracter precum CT Popescu chiar face o descriere a lui Munteanu în ipostaza ilustrată de această fotografie.

„… apariția la serbările de la Putna, în precampania electorală din 2004, a unui M. Munteanu, împreună cu niște ciraci, în cămeșoaie, afișând un crucioi în stil neolegionar.”

Marian-Munteanu-Drumul-Crucii-Basarabiei-Foto-Dinu-LazarPentru cei care s-au născut ceva mai târziu decât s-a zămislit părerologul naţional Popescu între zidurile umede de limbi comuniste ale Casei Scânteii şi fecundate de securistoizii Darie Novăceanu, Dumitru Tinu et comp., să facem câteva mici precizări.

În primul rând, legionarii purtau cămăşi negre. În al doilea rând, cei cu privirea ceva mai ageră pot observa în spatele lui Marian Munteanu nişte balcoane de blocuri interbelice cum doar prin Capitală se mai pot vedea. Or fi ajuns legionarii lui Munteanu să demonstreze aşa, cu alai, pe bulevardele Bucureştiului când, în 1990, prin intermediul minerilor, sistemul tocmai îi administrase o corecţie ideologică… soră cu moartea?

O poză cât o mie de lături

Detractorii însă se trădează prin propriile elucubraţii, exact ca cei care se încurcă în propriile minciuni. La unul din articolele detractorilor am găsit această ilustraţie.

e5e0e2d36dcfdf21bd24441d171ff119Şi am început să căutăm câte ceva despre aşa-zisul Marş al Crucii. Care, ce să vezi, a fost de fapt Drumul Crucii!

Între 9 şi 27 martie 1992, un grup de tineri români, de o parte şi de alta a Prutului, organizau marşul „Drumul Crucii”, cu binecuvântarea P.F. Teoctist, Patriarhul României, şi cu sprijinul Asociației Cadrelor Militare de la Otopeni, filiala ”Ion Antonescu” a Asociației  ProBasarabia și Bucovina, Ligii Studenţilor şi Mişcării pentru România. Tinerii purtători ai Crucii au plecat din Chişinău şi au străbătut cele trei provincii româneşti. Crucea a fost sfinţită de Biserica Ortodoxă Română şi a fost depusă în Piaţa Universităţii.

Iată şi o imagine mai cuprinzătoare de la manifestaţia din 1992 şi astfel văputeţi da seama mai uşor de unde provine ipostaza cu Marian Munteanu „legionarul”. Se poate observa cheiul Dâmboviţei, cel pe care probabil că îl confunda CTP-ul cu cine ştie ce amintiri senile o fi având de la Putna, din 2004. Unde probabil se jeluia că fusese dat afară de la Adevărul, ziar unde-i mersese financiar din plin sub potopul de publicitate de stat plătită de guvernul Năstase. Dar mai în amănunt despre derapajul lui Popescu puteţi citi în „CTP, maestre, bre! / Las-o jos că măcăne…” dacă chiar vă ţine stomacul.

drumul-cruciiLa 24 de ani de atunci, pe 27 martie 2016, la Chișinău, peste 50.000 de persoane s-au stâns într-un miting, cerând unirea Basarabiei cu România. La București a fost liniște.

Dar aveţi răbdare! Că s-ar putea ca să iasă şi cu scandal pe problema Unirii Basarabiei cu patria-mamă. Numai să îndrăznească Marian Munteanu să zică ceva în sprijinul mişcărilor unioniste! Să vedeţi cum vor fi catalogaţi membrii acestora drept legionari, fascişti şi antisemiţi! Iar asta într-un context istoric în care neocomunişti deghizaţi dar încă la putere, ţin făţiş, cu dinţii, de împărţeala Ribbentrop-Molotov…

, , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

One Response to “Manipulare ORDINARĂ ►Simbolistică LEGIONARĂ în pelerinajul pentru UNIRE”

  1. Dafin Says:

    Intre timp, agentii de propaganda desantata impotriva lui Marian Munteanu, lasa sa se vada adevaratul scop al mizeriilor improscate…respectiv sustinerea lui Nicusor Dan de catre electoralul traditional al PNL…acum e la Digi24 pentru a rosti sofisme. Acest Nicusor Dan, nu doreste sa se injoseasca ca o tanara fecioara cerand sprijinul PNL, mergand pe principiul satisfacerii placerii proprii cu mentinerea imaginii neprihanite…ipocrit si periculos de interesat, ca si sustinatorii lui.

    Reply

Leave a Reply