MIX MUSIC EVO 2014: Muzică mixată cu finul lui Pinalti și copaci tăiați

Dragilor, dacă tot nu prea aveți de-o pâine, nu-i nimic! Circ vom avea, pe banii noșri, culmea!, și în acest weekend.

În timp ce surpările împodobesc Faleza, ba amenință să pună la pământ și un bloc de 10 etaje din Micro 21, în timp ce supermarketurile sunt implorate să ne repare asfaltul, iar căldura centralizată ne dă fiori de gheață pe șira spinării când ne gândim că vine iarna, Galațiul se va distra din nou!  Cu un mixaj de vedete ale playbackului, mici și bere calde, tiribombe și petarde ce n-a văzut Bacăul, că l-au arestat pe Stavarache și s-au mutat la Onești!

Citește și TOALETE ECOLOGICE PENTRU VEDETE

Gavrilă Marius, spaima vedetelor

Cică vor veni „cele mai tari hituri ale verii, cei mai în vogă artişti, dar şi cei mai haioşi şi populari prezentatori”. Eu credeam că, după Julio Iglesias și Uriah Heep, greu s-ar mai putea egala nivelul dar, mă rog, gusturile nu se discută.

Turneul Mix Music Evo, este organizat de Gavrilă Vasile Marius, prin firma sa, Compania Artistică Mix Music Show.

„Eu Gavrila Vasile Marius, nascut pe 21 aprilie 1975, in cea mai frumoasa si norocoasa zodie taur, sunt un tip foarte, foarte vesel, si inzestrat cu foarte mult noroc”

declară orgnizatorul pe site-ul său. Într-un interviu foarte recent din Libertatea, Gavrilă Marius era prezentat ca unul care „dă de pământ cu artiști de-ai noștri”: „Velea e un prefăcut, iar Crişan, un frustrat”, era citat Gavrilă V. M.

Ce să vezi, la Galați, conform Viața liberă, cap de afiș e chiar primul din cei cu care dădea vestitul impresar „de pământ” acum o săptămână! Musculosul Velea, care până acum nu făcea parte din turneu și nu apare cu capul/moaca pe afiș!… :)

vedete-gavrila_2f763bf2b0Spaima vedetelor, în biroul firmei sale cu perdele din București. Foto: Libertatea

Sinistrați și subvenționat

Dar, dincolo de bârfele specifice unei șușe, să trecem la lucruri serioase.

Turneul Mix Music Evo se ține de patru ani încoace, coborând din străfundul nordic al Moldovei până la malul mării. Astfel, Galațiul se va afla în acest an pe importanta axă de spectacole stradale organizate în Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Vatra Dornei, Fălticeni, Pașcani Onești și până la Saturn/Venus.

În primii doi ani, cât încă mai primărea moș Nicolae, la Galați, caravana lui Gavrilă n-a găsit înțelegere la autoritățile locale. De cum a venit la putere primarul care organizează paranghelii pe sute de mii până la milionul de euro, treaba a mers ca unsă. Anul trecut, dacă mai țineți minte, concertele organizate de Mix Music Evo s-au ținut, fără niciun pic de jenă, pe esplanada de la Sala Sporturilor, chiar când unii îi jeleau pe cei morți la inundații. Când alții strângeau ajutoare pentru sinistrați, Primăria îl ajuta pe bietul Gavrilă Marius să-și mai pună o cărămidă la vila din Fetești sau la hotelul de cinci stele din complexul turistic și de agrement Mix Music Land de la poalele muntelui Cernegura. Unde vine asta? Păi, la Piatra Neamț.

dscf1202_sFoto: mariusgavrila.ro

Afacerea din mandatul fotbalistului miroase a „Pinalti”

A, uitai să vă spun că domnul Gavrilă Vasile Marius este un fin pe cinste. Al cui? Al lui Gheorghe Ștefan zis „Pinalti”! A cărui Primărie i-a dat aproape 12 ha în concesiune chiar lângă barajul de la Bicaz. Unde s-a dezvoltat rapid Mix Music Land, cu terenuri de tenis, fotbal, volei, handbal, terase, patinoar, bazin olimpic și bazin pentru copii, piste pentru role și skateboard, jocuri gonflabile și închirieri de mașinuțe. Oare pentru accesul la astfel de mașinuțe, care au fost aduse și la Galați în acest turneu al Music Mix Evo, tocmai ce s-au tăiat teii de pe faleza superioară?

tei taiati falezaMai multe fotografii, pe Viața liberă

Mai mult, complexului din Piatra Neamț i s-au adăugat și trei restaurante. Unul chiar de cinci stele, La Cupacabana (!), restaurant cu specific internațional, unde, totuși, “cel mai cerut preparat din meniu este fasolea cu ciolan”, după cum susține însuși Gavrilă Marius pe site-ul MixMusic. Și urmează și un hotel, de tot atâtea stele, după cum se laudă însuși Gavrilă Marius, deocamdată patron doar peste „căsuțe turistice de două și trei stele”.

Așadar, în orașul condus de un primar care s-a certat cu peneliștii săi, secondat de un pecist și-un pesedist, finul pedelistului Pinalti are mare trecere-petrecere. Veți spune că Marius Stan a avut fler și-a știut el că PNL-ul se va uni cu PDL-ul… Probabil. Probabil că sunt coincidențe.

Coincidențe ca aceea că Consiliul (sic!) Local Galați este citat ca inițiator al manifestării deși nu știm să se fi pus măcar în discuția sa evenimentul, darămite să-l fi aprobat; 

ca aceea că topoarele de la Gospodărire Urbană intuiesc brusc că 15 tei s-au îmbolnăvit în linie și trebuie neapărat tăiați  fix cu o zi înainte de evenimentul lui Gavrilă Marius;

ca aceea că mulți procurori din țara asta pretind că au fler și știu din vreme pe cine să asculte, cu mult înainte ca faptele să se producă sau acordul judecătorului să se fi dat…

*

*               *

Nu vă grăbiți să considerați acest articol un atac gratuit la adresa unui capitalist de succes, precum Gavrilă Marius. Vă vom arăta în episodul următor că, de fapt, el este foarte… comunist în parteneriatele sale cu primăriile, pe principiul „să punem la comun bunurile comunității ca eu să câștig”. Veți vedea atunci că intrarea liberă este de fapt plătită din banii noștri iar vedetele showbizului, pe care le bâzâie muștele în toalete ecologice, se cazează și mănâncă din sponsorizări…

IMG_3703386510614

 

 

, , , , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

Trackbacks/Pingbacks

  1. Radio ZU, așa NU! | Made in Galaţi - 29 iulie 2014

    […] Bonus: Dacă nu avem suficient loc, mai tăiem niște copaci, că doar s-or reface ei în câțiva ani, spr… […]

  2. Mai mare râsul! Toalete ecologice pentru vedete | Made in Galaţi - 30 iulie 2014

    […] Citește și MUZICĂ MIXATĂ CU FINUL LUI PINALITI ȘI COPACI TĂIAȚI […]

  3. GALERIE FOTO: Epitaf pe cuvântul unui primar găunos | Made in Galaţi - 30 iulie 2014

    […] în vorbe în vântul… prin tei discuția despre copacii tăiați pe Faleză. Ar fi rămas o remarcă într-un articol de-al nostru și o constatare într-unul din cotidianele Galațiului, dar făcută la ceas de […]

Leave a Reply