Muzica, POD peste Dunăre şi Prut ►A DOUA seară de festival Danube Rock

Deşi ne chinuim într-un oraş înconjurat de ape care nu peste care nu s-a construit niciun pod în ultimele trei decenii, festivalul rockerilor întinde poduri în lungul şi latul unării, ba chiar şi peste Prut.

După trupele Siluet, din Bulgaria, şi Ozone Mama, din Ungaria, ieri au venit oaspeţi tocmai din Croaţia – Nord. Iar şi de mai departe, în sus către izvoarle Dunării, au venit Pann Bay Bastards, din Austria, o trupă foarte dăruită. Într-adevăr, un fel de Peter Pann săltând în ritm de Pantera cu Limp Bizkit.

Bineînţeles, originalii de la Dirty Shirt nu şi-au dezamăgit fanii, iar Spitalul de Urgenţă a demonstrat că, alături de Timpuri Noi, Viţa de Vie, Z.O.B. şi Sarmalele Reci, anii ’90 n-au trecut degeaba pentru rockul românesc.

Bineînţeles, atracţia serii a fost Alternosfera care, alături de Zdob şi Zdub, pot fi deja socotiţi o trupă românească, la cât de iubiţi şi învăţaţi pe de rost le-au arătat fanii că sunt.

Pritenul şi aliatul nostru foto, Cătălin Chiriloi, are şi el o galerie din a doua seară

Iar aici aveţi şi un rezumat video

, , , , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply