Noaptea MARȚEI NEGRE la Galați | PSD – Pulverizarea Statului de Drept

La aflarea veștii că Guvernul a adoptat, pe șest, cele două ordonanțe care fac scăpați politicienii corupți și relaxează prevederile Codului Penal tot în favoarea acestora, cetățenii s-au mobilizat rapid, inclusiv în Galați.

Noaptea trecută, între 23.30 și aproape 2 dimineața, au protestat între 50 și aproape 150 de persoane în momentele de vârf de după miezul nopții. Adică aproape jumătate din câte au protestat la manifestările cu care ne-am obișnuit în dup-amiezele ultimelor două duminici.

Oamenii au purtat mesaje scrise pe pancarte, ”Guvernul de borfași”, ”Poporul – puterea numărul 1 în Democrație” sau ”Jos hoții la ceas de seară”, dar mai ales din gură-n gură, în gura mare, scandând ”Hoții, hoții!”, ”Nu scăpați!”, ”PSD – ciuma roșie”, ”Demisia!”, ”Jos Guvernul!” sau ”Singura soluție – înc-o revoluție!”

Poliția a trebuit la un moment dat să devieze circulația de pe Domnească pe Eroilor, fiindcă protestatarii au ocupat, pașnic, strada, în încercarea de a atrage atenția trecătorilor că este vorba de un protest în al doisprezecelea ceas.

Cel în care, cel puțin pentru moment, după prima bătălie, răul a învins.

Mai jos, aveți o galerie foto și un scurt rezumat video.

 

, , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply