Noii mineri ai PSD-ului: Jandarmii

2 decembrie 2013

General, Politic

Este inimaginabil pînă unde s-a ajuns. România, cu toate păturile ei sociale, are ceva de reproşat politicienilor. Cadre medicale, profesori, poliţişti, mici şi mari întreprinzători, specialişti sau simpli muncitori, cu toţii arată cu degetul către Preşedinte, Guvern şi Parlament. Cu toate acestea, într-un gest de sfidare naţională, politicienii sînt în febra unei campanii electorale de neînţeles. Partidele au în agendă un singur punct care trebuie rezolvat: găsirea candidaţilor pentru alegerile europarlamentare şi prezidenţiale. Nimic nu mai contează!

DSC_9518Presiunile de înăbuşire a spiritului civic (cu greu trezit dintr-un somn mult prea adînc şi lung) sînt prezente cu precădere în oraşele care au fost mereu cu mintea şi sufletul deschise. La Braşov, Cluj sau Bucureşti se fac legitimări fără explicaţie. Cetăţeni simpli şi nonviolenţi sînt suiţi în dube şi duşi la secţie pentru controale de rutină. Jurnalişti care vorbesc despre fraudele politicienilor sînt cercetaţi penal pentru că fac acest lucru în pieţe publice. O mînă de ţărani, oameni simpli şi sinceri care nu cred în tehnologie şi în poveştile unor mincinoşi specialişti, dar care cred în Dumnezeu, în rugăciune şi în pămînturile lor, sînt tăvăliţi de forţele militare, umilitor, chiar pe pămîntul lor, în casa lor.  În acest răstimp,  într-un gest de sfidare naţională, politicienii sînt în febra campaniei europarlamentare şi prezidenţiale. Nimic nu mai contează!

Pungeşti este prima comună sub asediu din România postdecembristă: jandarmii arestează oamenii direct din curţi, de pe stradă. Tabăra de rezistenţă este înconjurată cu garduri montate ilegal de jandarmi pe proprietate privată. Acţiunile au început înainte de orele 06.00, contrar prevederilor legale şi constituţionale. Sute de jandarmi lovesc cetăţenii, fără milă şi avertisment. La Pungeşti a început RĂZBOIUL împotriva poporului român. Presa este ţinută la distanţă, activişti şi săteni au fost luaţi cu dubele şi alţii sunt răniţi în Ambulanţe. – George Epurescu

Purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei Române, Irina Radu ne spune că misiunea jandarmilor este să asigure un climat de normalitate la Pungeşti. Aşadar, ca în vreme de război, statul ocupă prin forţă militară proprietăţi private călcînd în picioare voinţa cetăţenilor. Nu mai există opţiuni sau variante cum nu există nici dialog sau dezbatere publică a adevăratelor probleme ale comunităţii. În schimb se vor găsi cu siguranţă variante politice pentru alegerile europarlamentare şi prezidenţiale fiindcă aşa cum spuneam nimic nu mai contează.

, , , , , , , ,

About Meneopol (Daniel Bogdan)

"... La ce să dai hîrtia cu şiruri numărate Pe-a caracudei labe, păroase, nespălate, Să pierzi a ta viaţă şi creierul să-l storci Zvîrlind mărgăritare în troaca unor porci..." Mihai Eminescu

View all posts by Meneopol (Daniel Bogdan)

2 Responses to “Noii mineri ai PSD-ului: Jandarmii”

  1. Costin Says:

    Dumnezeu e sus si vede, vor muri pe limba lor!!

    Reply

Leave a Reply