Nu vă luaţi după Băsişti că-s varză!

15 aprilie 2013

General

O știre bântuie internetul: Daimler va deschide o fabrică în România. Este vorba despre Daimler-Benz, deținatorul mărcii Mercedes.

Niște jurnaliști cu puțină cultură generală în domeniul auto, respectiv cei de la B1 TV, au ilustrat articolul cu “mutra” unui Daimler englezesc care n-are nicio legătură mecanică sau de producție cu Mercedes, ci doar una de pură deținere a unui nume de brand.

mercedes2

Iată aici articolul de pe site-ul B1 iar aici cel de pe cotidianul.ro, dovadă de habarnamism cu atât mai indolent pe cât de mult se va fi scurs între momentul publicării ei şi cel în care veţi da peste aceeaşi ilustraţie fără legătură cu ştirea…

foto: cotidianul.ro

, , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

Comments are closed.