Omar Hayssam sigur s-a-ntors singur

19 iulie 2013

ANTItudinea

Nu, nu e vorba că Omar Hayssam s-a întors în România fără berbecuții între care, cică a aplecat. Ci despre faptul că Omar s-a întors de capul lui. Situația de acolo a devenit atât de gravă încât nu mai rezista cu ce bani îi trimitea din țară cine ar avea interesul ca Omar să fie departe și cu gura închisă.

Hayssam s-a negociat singur, înainte să-l tranzacționeze alți teroriști

Printscreen

Avertisment MAE

De acum două zile, din 17 iunie, MAE insistă pe site-ul său pentru părăsirea de urgență a Siriei, după cum se poate vedea în captura atașată. În ce hal de conflict sunt angrenate, ambele părți combatante au nevoie de resurse ca de aer. Așa că un Omar ca Hayssam era numai bun de capturat și negociat contra unor sume consistente.

Cum însă Hayssam știe și el câți bani faci în ochii unora care l-ar vrea mai mut decât deșertul, a ales să se negocieze singurel. Ba eu cred chiar că și-a cumpărat întoarcerea pentru doar câteva vorbe pe care să le mai spună, preferabil în scris și pe multe zeci de pagini de declarații.

De ce să stea liber dar închis în Siria, o țară fără ieșire în care el ar zăcea fără bani și nu se știe pentru cât timp la suprafață și nu la doi metri dedesupt? Nu mai bine închis în România relativ liberă și eventual cu averea recuperată de la „cionstitul doctor Yassim”, căruia i-a fost lăsată în mod ciudat spre păstrare? O avere pe care s-o împartă numeroșilor copii și să-și asigure și lui niște bătrâneți liniștite la răcoare. Că dintr-o închisoare românească mai prinzi o amnistie, o reducere de pedeapsă, o emisiune la televizor…

Iată cum dottore strânge un as în mânecă împotriva lui professore, așa-zisul „as” putând fi în fapt chiar un nouar, decar sau poate vreun fără-numerar (cauțiune) și cu executare după abdicare…

 Și dacă l-a „adus” Ponta cu RA-APPS-ul?

Dacă totuși professore nu pare înspăimântat de dottore după venirea lui Omar, înseamnă că acesta se poate nici să nu fihsm fost plecat. La ce scenariu demn de aminitirile din copilăria lui Gigi Becali s-a încropit la fuga lui, nu-i de mirare ca Hayssam să fi locuit prin vreuna din vilele RA-APPS mai ochioase, poate chiar sașii, gen vila Dante și câte or mai fi.

Numai că acum a ajuns funia la par sau berbecuțul la tăiere, cum vreți. De câteva zile o știre bântuie amenințătoare: RA-APPS a eşuat şi la a treia încercare de a vinde imobile şi va începe negocierea directă, casele putând ajunge la preţuri de chilipir. Deci unde să se mai ascundă bietul Hayssam?

Iar dacă n-o fi fost ascuns într-o astfel de casă ci în vreuna conspirativă, a vreunui serviciu, atunci cu siguranță aceea trebuie eliberată. Că s-ar putea să fie nevoie de ea înainte de terminarea mandatului…

Un lucru e sigur, am uitat să vă spun: berbecuții care au plecat, cu sau fără Hayssam, sigur nu se mai întorc.

, , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply