Oprirea interzisă pentru „căţei”

22 august 2013

ANTIpatia, ANTItudinea

1

O nouă zonă rezervată şmecherilor a apărut în Galaţi. Pentru că nimic mai mult de atât sunt porţiunile cu „Oprirea interzisă” plasate fix în zonele cele mai aglomerate, în care nimeni nu se duce să se plimbe, ci cu treabă. A pune interdicţie de staţionare  în astfel de locuri este, evident, doar o şicană pentru amărâţii cu buzunarele goale. „Dulăii” plini de ifose, tupeu şi putere de cumpărare, la propriu şi la figurat, sar peste bariera legii după ce, în prealabil, au ridicat şi un picior în dreptul ei de s-a strâmbat stâlpul din fundal…

2

Porţiunea aceasta de pe Regimentul 11 Siret, lângă complexul Ţiglina, se va adăuga celei de la Palatul Justiţiei, celei de pe Gării colţ cu Domnească şi – de ce nu? – celei din dreptul fostului cinematograf Central. Zone unde numai cetăţenii de rând iau amendă dacă îndrăznesc să parcheze. Pentru că e absolut sadic să mai interzici o un spaţiu de parcare la bordură când, într-un an de mandat, n-ai construit niciun metru pătrat de parcare dedicată.

3Dacă strada, care între noi fie vorba chiar e lată în zonă, ţi se pare prea puţin, de să nu fi îngustat trotuarul inutil de lat  aflat la zece metri mai departe, colţ cu Brăilei?

Până una alta, suntem siguri că noul statut al zonei se va dovedi extrem de profitabil pentru anumiţi oameni ai legii. Căci pentru cei ai fărădelegii4 nici nu contează. Ei parchează oricum după cum „vrea” muşchii lor, precum în staţia de autobuz din Aviaţiei, noaptea, când poliţia locală se duce la culcare.

, , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

Trackbacks/Pingbacks

  1. Rezolvarea problemei parcărilor: eliminarea lor | Made in Galaţi - 2 septembrie 2013

    […] ce am scris aici despre noile indicatoare cu “Oprirea interzisă” de pe Regiment 11 Siret, cu […]

  2. Cacialmaua demolării garajelor | Made in Galaţi - 18 februarie 2014

    […] „oprirea interzisă” și n-a marcat măcar 1 (un) loc de parcare în plus, cum scriam aici. Mai mult, parcările ADP sunt și acum parțial înzăpezite, și la A-uri, și la Biserica […]

Leave a Reply