Orașul Roșu și fără minte vă urează La Mulți Ani!

Premize: ziua de naștere a primarului a fost pe 5 iunie. Pe 4 iunie s-a terminat de vopsit în roșu-corai aprins sculptura în metal „Poarta Orașului”, semnată de Gheorghe Terescenco. Culoarea inițială a sculpturii era cenușiu diamantin, pentru a crea un efect de umbre sub aripi și o strălucire verticală de la bază către partea superioară a „pilonului” central.

Sculptura-13-Poarta-Orasului-de-Terescenco-Gheorge

Dealtfel, sculptura de pe Faleză nu este singura refăcută fără consultarea autorului sau a specialiștilor în restaurare. Și alte sculpturi în metal din colecția unică de pe Faleza gălățeană au avut aceeași soartă. Sculptorul Ingo Glass a protestat public vizavi de revopsirea operei sale, „Septenarius”, într-o altă culoare decât cea originală, la câteva luni de la începerea mandatului lui Marius Stan.

„Fata pe valuri”, celebra sculptură în broz a lui Constantin Baraschi, a fost curățată cu polizorul, rezultând un aspect kitschios evident și stârnind protestele artiștilor.

Cultura lui Arici Pogonici cu pretenții de Madame Pogany

„Mult iubite și stimate tovarășe primar general, la ceas aniversar, noi, colectivul de oameni ai muncii la stat, din inimă vă urăm multă putere de gargară și viziune reacționară spre a ne putea conduce destinele cu aceeași aroganță spre noi neîmpliniri și vremuri de restriște a căldurii, apei calde și chiar a celei reci.

Primiți deci, mult iubite și stimate strateg al golurilor în propria poartă, prinosul nostru de recunoștință veșnică și un cadou pe măsura idealurilor dumneavoastră grandomane. În lumina prețioaselor dumneavoastră indicații de partid și de gașcă, colectivul nostru de slugarnici ai bunului plac vă face cadou această spoială care să slujească nobilelor idealuri spre care ne conduceți în zbor de la vîrful partidului de generali cu izmana la purtător.

Ne angajăm, iubite conducător, să nu cruțăm nici un efort în zidirea Galațiului de tip nou, cu opere de artă care să slujească nemijlocit concepțiilor sfertodocte și strategiilor șchioape, ciunge și mioape zămislite de neprețuita (fără preț) dumneavoastră experiență de viață.

Ne reafirmăm, şi cu acest prilej, deplinul atașament şi profunda încredere faţă de calea înstelată pe care ne conduceți, mult iubite genial cîrmaci, și vă asigurăm că nu vom precupeți niciun efort pentru a ilustra activitatea dumneavoastră eroică prin și mai multe dovezi de nețărmurită prețuire, inclusiv stigmatizarea acestei Porți a Orașului cu un viitor vultur pictat cu alb, în spiritul orientărilor progresiste ale gîndirii dumneavoastră eroice.

La mulți ani cu executare, mult stimate tovarășe, vă urează colectivul de ciocănari-restauratori!”

Acest material este un pamflet și, prin urmare, digerați-l ca atare. Din păcate, ilustrațiile sunt reale.

P1100213 P1100215 P1100216 P1100217

, , , , , , , , , ,

One Response to “Orașul Roșu și fără minte vă urează La Mulți Ani!”

 1. puie micu Says:

  propus sa deseneze cu alb
  vulturasi sau trandafiri
  sau pentru o spaga mai grasa,
  sa scrie COCA COLA

  Reply

Leave a Reply