Tradiție PESEDISTĂ ► PÂSLARU va pescui BANUL public până la CAPĂT

Dacă vă era dor și doriți să revedeți, familia Pâslaru, Florin deputatul și fiul său Alexandru, vor reedita paranghelia pe bani publici pentru a zecea oară în acest an. Lăutăreala-gratarologică numită Festivalul Scrumbiei va mai păpa niște fonduri de la bugetul local, cu toate că nimeni nu știe pe ce se duc acestea, nici măcar organizatorii.

Anul trecut, pentru ca nimeni să nu se îndoiască de patronajul manifestării, deputatul PSD Florin Pâslaru s-a aflat în mijlocul manifestărilor, îndemnând la distracție puținii mușterii cu slogane și retorică de bâlci sătesc. În jurul său, un concurs de pescuit organizat în plină prohibiție, pe vine, cu foi de concurs spânzurate prin boscheți și cântărire din mână, ca la piață. Apoi trei concurenți la borșul de pește: un cameraman la televiziunea deputatului, o echipă trimisă de Manoliu de la Poliția Locală, să nu rămână Pâslaru fără concurenți, și niște adevărați pasionați, din Brăila, care le-au stricat apele organizatorilor și au fost exilați undeva la mama naibii, în niște boscheți.

Festival pe bani de la buget pentru o firmă de familie

Ceea ce se întâmplă de mai bine de 10 ani ăn Galați seamănă cu o taxă de protecție mascată pe care autoritățile locale o plătesc familiei deputatului PSD Florin Pâslaru din bani publici.

Fiindcă Florin Pâslaru, prin firma Prim Plan SRL, a înregistrat la OSIM marva Festivalul Scrumbiei, autoritățile gălățene s-au făcut că nu pot găsi alt nume pentru aceste manifestări, gen Sărbătoarea Peștelui sau Scrumbia de Aprilie etc. Așa încât, până la expirarea dreptului de proprietate exclusivă, timp de peste 10 ani, autoritățile locale au încurajat (a se citi finanțat) cu sume grase afacerile familiei deputatului PSD. Atunci când atribuirile de fonduri spre a fi cheltuite la Festivalul Scrumbiei nu s-au făcut prin încredințare directă, licitațiile au fost mai mult decât opace, adesea cu un singur concurent.

Practic, de Florii, în fiecare an, deputatul Florin Pâslaru a putut să dea de mâncare și de băut, ca orice sărbătorit care se respectă. Dar de ce s-o facă din banii lui?

P1080752

În rest, formații aduse moca de la Teatrul Muzical și Centrul Cultural Dunărea de Jos, cu artiști, sunetiști și mașiniști înjurând printre dinți pentru duminica pierdută pe degeaba, doar cu speranța unei recuperări în timpul săptămânii.

Așadar, dacă doriți să revedeți, mergeți pe Faleza interioară, să vă arate Pâslarii cum se distrează pe banii voștri. Noi vă prezentăm, de gust, câteva ipostaze edificatoare de anul trecut. Poate vi se face poftă…

În schimb, familia pesedistului s-a bucurat de 130.000 de lei din bani publici fără să știe exact pentru ce. Fiul deputatului, Alexandru Pâslaru, deținătorul firmei PAF Media, cea care a înregistrat la OSIM marca Destivalul Scrumbiei, i-a explicat unui reporter mai insitent că s-au cheltuit bani pentru informarea elevilor din Valea Orașului, cea care se inundă la prima ploaie sau umflare mai actării a Dunării, despre importanța fluviului în economie și valenețele pisciculturii. Alți bani cică s-ar fi dus pe o expoziție cu produse din pește și unelte de pescuit, dar și alte cheltuieli de care nu-și mai amintește.

Vorba-aia, erau banii noștri dași fără licitație sau cu una de formă tatălui parlamentar pesedist. De unde să știe el exact pe ce scrie în acte că s-ar fi decontat?

, , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply