Pe la crâşme, marcajele se-mpleticesc

15 august 2013

ANTItudinea

Despre cele patru mari străzi abia reabilitate, noi avem în pregătire un material amplu – care va apărea sub girul unor voci autorizate în domeniu. Dar ne-am gândit că preocuparea colegilor de la antidotul.ro merită un minim gest de solidaritate. Aşa încât, şi ca un teaser la ce va urma, să v-arătăm o altă realizare epocală, de pe strada Oţelarilor de această dată.

Deşi au marcat corespunzător pista de biciclete, cum te duci dinspre intersecţia cu Stadionului către oficiul poştal, Marcaje strambepe cealaltă parte a străzii, unde bate soarele mai abitir, pista a rămas doar la stadiul de intenţie. E trasată o singură dungă şi aceea fix pe la marginea dinspre blocuri a trotuarului. Şi, dac-o vor finaliza adăugând şi cealaltă delimitare pe traseul început, vă daţi seama că orice persoană mai neatentă iese dintr-o scară de bloc scară, vreun magazin sau crâşmele riverane are şansa să fie luată în coarne de vreun biciclist mai grăbit ori să primească un cap în gura căscată de uimire de la vreun roller îngrozit de neputinţă.

Situaţia radicală îi vizează pe pensionarii care ar putea ieşi din farmacia de la colţul străzii Oţelarilor. Aceştia au şansa, în cazul în care neglijează aceeaşi acordare de prioritate, să iasă totodată şi din „sistem”, scăpând simultan printr-o mişcare neinspirată, de pensie, reţete compensate, bilete gratuite şi alte firimituri de batjocură azvârlite în silă de stat…

Interesant este că, pe colţul cu Laminatoriştilor, se află o crâşmă gen bodegă (!). Ea e foarte utilă celor care nu vor să apeleze la terasa aflată 20 de metri mai sus pe stradă, aici fiind feriţi de ochii vecinilor, nevestelor ieşite să-i caute, şefilor de şantier etc. Fix în faţa acestui stabiliment bahic a început şi tentativa de pistă de biciclete să descrie nişte trase sinuoase, precum şinele ce la curbe trosnesc sau cum curg orele de muncă într-o zi de sâmbătă când şi-a amintit şefu’ că mai trebuie trase nişte dungi…

, , , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply