LIVE TEXT | Prima zi de REZISTENȚĂ. Azi începe VIITORUL, CU SAU FĂRĂ HOȚI printre noi (FOTO și VIDEO)

Astăzi, miercuri, 1 februarie, încă de la primele ore ale dimineții, a început Rezistența la Corupție, Hoție și Pulverizarea Statului de Drept (PSD). Oamenii liberi, fără schelete în dulapul istoriei personale, cătușe la gură sau lanțuri împrsurându-le gândirea, au ales să se opună, pașnic dar neclintiți, domniei bunului plac, nepăsării și fărădelegii.

Dacă până și în Galați, „Orașul Roșu”, de 27 de ani sub dominația stângii și încuscriților sau vasalilor acesteia, au sărit cetățenii ca arși, în miez de noapte, să protesteze că guvernanții partidului baronilor le-au furat dreptatea și viitorul, e grav. E grav pentru cei din urmă, este o speranță pentru generațiile în plină putere acum, dar mai ales pentru cele care vor veni.

Din piața Monumentului Eroilor și de unde se vor afla demonstranții, vom transmite în timp real relatări, gânduri și multe imagini pe măsură ce se derulează prima revoluție de la cea anticomunistă, de acum 27 de ani: Revoluția Anticorupție.

Aproape o mie de gălățeni strânși la Monumentul Eroilor.

Au venit si cei de la Liga Studentilor, asa cum au promis. Vacarm asurzitor, se striga impotriva guvernantilor, a lui Dragnea si a PSD-ului.

Oamenii sunt furiosi, au cerinte inchegate, de abrogare a ordonantelor abuzive, dar si de „pastrare” a puscariasilor dupa gratii si a coruptilor in afara politicii si a organelor statului.

Este posibil sa se plece in mars prin oras.

| Protestatarii au pornit în marș pe Strada Domnească, intenționând să mărșăluiască și pe Strada Brăilei până la Palatul Justiției.

| Ora 20,00. Protestatarii, în număr de aproximativ 3.000, sunt în marș spre Palatul Justiției.

După ce au scandat ”Hoții”, ”La pușcărie”, ”PSD – ciuma roșie”, la sediul Partidului Social Democrat, manifestanții au mărșăluit până la sediul ALDE de pe Brăilei unde au făcut o nouă escală pentru ”Huo!” și scandări împotriva politicienilor corupți. Acum, cei aproape 3.000 de oameni înaintează pe Brăilei către Palatul Justiției. Sunt majoritatea tineri, până în 40 de ani, dar pot fi văzute și persoane mai în vârstă.

Un amănunt foarte important, scandările nu contenesc nicio clipă, oamenii par foarte nervoși. Nu-i deloc un marș al tăcerii.

| Ora 20,30. Cei peste 3.000 de manifestanți au ajuns la Palatul Justiției și scandează ”Jos labele de pe Justiție”, ”Hoții” și ”Dacă vă pasă, ieșiți din casă”. În acest moment, se îndreaptă spre Inelul de Rocadă.

| Ora 20,50. Manifestanții au ajuns la Inelul de Rocadă. O mare parte dintre manifestanți au făcut cale întoarsă, iar acum se îndreaptă către Palatul Justiției. Voci din rândul protestatarilor spun că aceștia vor să se întoarcă la sediul PSD.

| Ora 21,20. Protestatarii au trecut de Palatul Justiției și, în acest moment, se află în zona băncilor.

În dreptul Palatului Justiției, manifestanții s-au oprit pentru puțin timp și au scandat din nou ”Jos labele de pe Justiție”.

| Ora 21,30. Protestatarii au ajuns la Trei Star, mărșăluind pe Brăilei. Strada este blocată pe sensul spre Centru, coloana numărând circa 2.000 de manifestanți. Manifestanții continuă să scandeze. Pe pancarta unuia dintre manifestanți se poate vedea și o poză cu Picu Roman, cu mesajul ”Rămâi la bar, nu viceprimar”. Fotografia îl înfățișează pe Picu Apostol Roman în celebrul trening fosforescent și este o captură a clipului video care a stârnit revolta gălățenilor.

| Ora 22,00. La Prefectură s-au întors cam 1.000 dintre protestatari, au redesfășurat drapelul care acoperă o treime din fațada instituției și au cântat imnul național. Scandările sunt mai clare. Este posibil ca, în scurt timp, manifestația să se termine.

Pentru această seară. Dar sunt semne că va continua și în zilele următoare dacă e nevoie.

| Ora 22,30. Protestul s-a încheiat. Protestatarii au plecat de pe treptele de la Prefectură. Mai sunt câteva zeci, parte din ele adunate pe trotuarul din fața sediului PSD. S-a redeschis circulați pe Domnească.

Articol în curs de elaborare.

 

 

 

, , , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply