Radar dublu ilegalist şi ameninţat de căpuşe

29 iulie 2013

ANTIpatia, ANTItudinea

Bulevard renovat, bucuria purtătorilor de caşchete cu radar în dotare. Nici nu s-a inaugurat bine Oţelarilor, că un Logan de poliţie rutieră s-a şi înfiinţat la datorie, să mai pescuiască nişte amenzi. Însă nu în intersecţia de la poştă, de exemplu, unde nu mai devreme de ieri, 28 iulie, s-a întâmplat un accident serios, cu două victime rănite. Ci la capătul străzii, înspre intersecţia cu strada Stadionului, unde e posibil s-o mai scapi la vale cu un 62 de km/h…

Să fim bine înţeleşi. Chiar mă bucur că au apărut în zonă. Dacă tot nu-i întreabă nimeni pe motociclişti de silencer-uri, amortizoarele de zgomot ale tobelor de eşapament, măcar să-i mai ţină în frâu. Să-i mai înfrâneze din turatul motoarelor la 90-100 la oră, cum fac mai nou pe la 3-4 dimineaţa, când ţi-e somnul mai dulce.

politia rutiera1Doar că, în vechea lor tradiţie, pe care se pare că nici noul şef, tânărul subcomisar Bogdan Carp, nu reuşeşte s-o rupă, poliţiştii rutieri au ales cea mai neinspirată „dispunere în teren”. S-au aşezat pe contrasens, în dreptul marcajului continuu, împiedicând înscrierea corectă în bandă a celor care vroiau să facă la dreapta, spre Liceul Sportiv. Cum să fii tu „omul legii” când fix tu o încalci cu nonşalanţă?

Mai mult – cum putea lipsi acest amănunt? –  s-au mai şi aşezat nu chiar în, dar lipiţi de boscheţii de după staţia de transport în comun.

Eu am înţeles că şi-au pus folii aproape opace pe toate maşinile cu radar – probabil ca să nu se vadă „siguranţa şi încrederea” lenevind la interior – şi camera radarului nu mai poate filma decât prin parbriz. Dar să mai fii şi atât de neinspirat încât să stai lângă boscheţii ăia stufoşi din care cine ştie ce căpuşe ar putea să-ţi intre pe geam, să te ciupească fatal de intransigenţă…

Cele de mai sus sunt prea rizibile să poată fi puse altundeva decât într-un pamflet. Deci, digeraţi-l în consecinţă!

, , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply