RELEVANT: În Noul Galaţi, o GROAPĂ nu se poate NICI MĂCAR SEMNALIZA, darămite ASTUPA

Un biet capac de canalizare demonstrează impotenţa supremă a celor care administrează Noul Galaţi. Deşi sesizate de mai mulţi cetăţeni, contribuabili, capetele care visează la tuneluri pe sub Dunăre şi unde verzi pe pereţi nu au fost în stare măcar să semnalizeze pericolul din asfalt la mai puţin de 12 ore de la apariţia sa. Bineînţeles, dacă în acest timp o maşină sau poate chiar un cap de motociclist se rupea acolo, autorităţile ar fi pozat în aceeaşi neştiutori senini precum în cazul Gigină sau #Colectiv.

Nu am fost primul care am anunţat la 112 că un capac de la reţeaua subterană Teekom (fost Romtelecom) s-a surpat şi prezintă pericol major pentru siguranţa traficului. După cum puteţi vedea şi auzi în filmul relevant de mai jos, Serviciul de Urgenţăa pasat problema la Poliţia Rutieră care a dat-o mai departe la Primărie. Şi aşa a rămas.

IMG_20151129_230103692

Nu interesează pe nimeni că cei ce le plătesc uniforme, maşini, benzină, primă şi chenzină şi-ar putea pierde banii, sănătatea sau chiar viaţa în ceea ce stă în minima lor putere să semnalizeze cu o biată baliză şi un indicator. Doar proştii de plătitori de taxe şi impozite lucrează cu adevărat şi noaptea. Cei de la stat stau şi se uită. 

Un echipaj de intervenţie al Apă Canal (patru într-o camionetă cu dublă cabină) au venit, s-au uitat şi au plecat fiindcă nu este canalul lor. Poliţia Locală dădea ture venind de pe Sf. Spiridon, cam o dată pe oră, privea fără să vadă şi trecea mai departe. După săptămâna porţilor deschise intraseră direct în cea a ochilor închişi.

IMG_20151130_243654089

Bineînţeles, „victimele” nu au întârziat să apară, două am numărat numai eu în jumătate de oră: o maşină scumpă care şi-a tăiat un cauciuc şi un taxi căruia i-a zburat capacul de la roată şi a scăpat doar cu janta îndoită.

Degeaba m-am bucurat după vreo două ore că a sosit în zonă Poliţia Rutieră. Ei aveau altă treabă, să stea la pândă cu radarul vizavi, pe contrasens. Unii le-au bătut în geam şi au cerut sprijin în luarea unor măsuri. Ţi-ai găsit cine să te mai ia şi la mişto…

Am vrut să pun panoul de avertizare de la o lucrare vecină, dar şi acolo se căsca în asfalt o gaură cel puţin la fel de adâncă. Dar măcar nu era şi în mijlocul drumului… Şi dacă totuşi pica cineva în şanţul pe care eu l-aş fi lăsat fără semnalizare?… Fac ăaranteza asta fiindcă mulţi, cu o uşurinţă a logicii care m+ar putea surprinde dacă aş fi mai slab de înger, îmi recomandau cu tărie să pun o crengă în drum. Noaptea, pe ceaţa tot mai densă!…

IMG_20151129_234621146Dimineaţă, pe la 10:30, la mai bine de 12 ore de când sunasem la 112, tot ce se putea vedea înainte de craterul din asfalt era ceea ce puteţi distinge în imaginea de mai jos.

P1110783

Într-un astfel de peisaj, nici nu trebuie să ne mirăm că mulţi proStani aplaudă cea mai incompetentă administraţie de când are Galaţiul primărie, se gudură că vor plăti două decenii împrumutul pentru căldura unei singure ierni şi cad răpuşi de admiraţie în faţa ctitoriei nemaivăzute a unui parc cu o singură toaletă, şi aia înfundată. Iar apoi aşteaptă să vină vreun raed să-i salveze de sub ruinele moranului de gunoi pe care şi ei l-au proslăvit când li se arunca câte o ciozvârtă… Fiindcă reacţiile unora dintre concetăţenii cică posesori de permis, pe pagina de facebook Grupul Şoferilor din Galaţi, a depăşit inclusiv inconştienţa autorităţilor. Dar despre asta vorbim cât de curând şi mai în detaliu.

https://www.youtube.com/watch?v=57PUHD6Qj1c

, , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply