REVOLTĂTOR: Poliția rutieră complice cu autorități criminale!

23 iulie 2014

Administrație, General

Iată cum tratează poliția rutieră – cea atât de vigilentă și intransigentă când vine vorba de oamenii de rând – autoritățile  care răspund de starea drumurilor. Le face informări.

„Să trăiți! Ne-am documentat noi pentru dumneavoastră, să nu mai trebuiască să mai ieșiți din birou…”,

probabil că se pezintă cu situația întocmită, umili, purtătorii de „cașchete” după ce în prealabil și le-au scos din cap și desigur s-au șters și pe pantofi la intrarea în sediul Consiliului Județului.

La ultima reniune a Consiliului de Dialog Social, poliția rutieră, cea care ne vânează vitează vitezele cu MCV-urile din boscheți, a prezentat o situație catastrofașă a drumurilor județene, fără a-și prezenta însă și demisia. Măcar aceea de onoare…

politia rutiera1

„Din 800 de km cât totalizează șoselele județului Galați, cică 750 nu au marcaje rutiere. De asemenea, lipseşte sau este degradată semnalizarea rutieră verticală. ”

Prefectul a întrebat câţi bani a investit CJ, în anul 2014, în marcaje rutiere, iar răspunsul a fost sec: „Nu au fost bani”. Dar cu siguranță aleșii n-au ratat vreo deplasare în străinătate…

Pe lângă asta, mai lipsesc și indicatoare la treceri de pietoni în Galați, dar și unele de interdicție pe străzi cu sens unic. Tot prefectul a fost cel care a solicitat Inspectoratului de Poliţie Judeţean să îşi facă treaba şi să-i amendeze pe administratorii drumurilor care nu respectă legea şi nu îşi fac datoria.

Consiliul Județului minte, poliția se face că nu vede

În „Viața liberă” din 8 ianuarie acest an apărea un articol din care reiese clar că s-au returnat la bugetul de stat 1,2 milioane de lei necheltuite de Consiliul Județului Galați.  Aceste aproximativ 300 de mii de euro trebuiau cheltuite fix, ați ghicit, pe infrastructură! Deci, prin vocea lui Nicu Năvădaru, şeful Serviciului Drumuri, CJG-ul l-a mințit pe prefectul Otrocol și ne minte în față și pe noi, plătitorii de taxe!

Pe de altă parte, marcajele acelea care lipsesc nu s-au șters peste noapte! Ele s-au deteriorat evident în timp, iar poliția s-a făcut că nu vede pentru a nu fi nevoită să aplice amenzile acelea considerabile, din clasa a V-a de sancțiuni. Dacă nu-i așa, spuneți-ne și nouă câte amenzi s-au dat pentru „lipsa de marcaje rutiere pe 750 din cei aproape 800 de kilometri de drum administraţi de Consiliul Județului”?

Dacă un amărât este prins c-un bec ars, nu-l lăsați să plece de la locul controlului până nu și-l rezolvă. Dar pe administratorul drumului, recte instituția condusă de SpiderMagnific, cu ce amendă din clasa a V-a de sancțiuni ați amendat-o? Vă e rușine cumva să recunoașteți că nu? Vă e rușine de „cașchetele” și tablele voastre de pe umeri să recunoașteți că tremurați de frică numai la gândul că trebuie să amendați instituțiile statului fiindcă i-ați supăra pe conducătorii acestora?

Vitejii din boscheți

Haideți, vitejilor plini de curaj doar când răsăriți cu uniforma din boscheţi! Aruncați acum cu procese-verbale pline de sancțiuni usturătoare în poarta CJG-ului cum odinioară azvârleați cu „cașchetele” în poarta Cotrocenilor! Cereți să fiți retrogradați pentru că nu vă faceți treaba, dacă aveți onoare! Vă provoc să vă faceți datoria, să mergeți până la capăt! Să vedem, vă ține instalația sau a secat?

A ajuns prefectul să vă ceară să vă faceți treaba, să-i amendați „pe administratorii drumurilor care nu respectă legea şi nu îşi fac datoria”!

Dar șoferilor, când îi prindeți în neregulă, de ce nu le faceți doar o informare și apoi să vină prefectul și să spună dacă trebuie (sau nu) să îi amendați? Nu cumva de aceea intervenea fostul prefect, Emanoil Bocăneanu, la poliția rutieră pentru anularea suspendării permisului nu știu cui? Nu cumva pentru că „avea cine să-i răspundă la o așa intervenție”? Aveți nevoie de încuviințare ca să faceți ordine și să vă jucați cu pixul în procesul-verbal? Nu cumva ar mai trebui să i se alăture vreunii dintre voi, purtătorii de cozoroc, lu’ don’ Emanoil la răcoare, pentru vreo complicitate?!…

gropi_mesja_cfaa465935

Șoferi gălățeni cu spirit civic bătând degeaba obrazul autorităților, cu dungi artistice în loc de pari…

Rușine, bă!

A tolera o asemenea stare de fapt pe șosele, în condițiile în care se petrec atâtea grozăvii, e o complicitate, la nepăsare criminală, slujbașilor, că domni nu pot să vă spun!

Auzi la ei: „informare a Poliţiei cu privire la semnalizarea rutieră pe reţeaua de drumuri a judeţului Galaţi”! O informare ați făcut și pentru sensul de la giratoriu de la LIDL despre care suntem mințiți în față că trebuie să-l repre un… supermarket. S-a luat vreo măsură acolo?

Cetățenii vă plătesc salarii cât pentru doi-trei profesori, vă cumpără mașini, stații, pantofi, uniforme și cașchete, evident, iar dumneavoastră vă țineți de informări! Rar mai vezi o asemenea categorie profesională în declarațiile de avere ale căreia aproape jumătate se laudă cu credite de zeci de mii de euro întinse pe zeci de ani. De ce? Fiindcă-și permit! Ești blând și-i protejezi conducătorii, societatea te include între categoriile profesionale cele mai favorizate…

Pe cine protejați, pe cine nu vreți să deranjați, purtătorilor de baston din cauciuc moale? Într-o logică analogică, „informatorii” pe informator îl protejează…

Halal profesioniști, halal „oamenii ai legii” complici disprețului legii!

politia rutiera2

, , , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

3 Responses to “REVOLTĂTOR: Poliția rutieră complice cu autorități criminale!”

  1. Catalin Says:

    Ar fi trebuit sa spun ca-mi place ce aud despre politisti dar nu este asa . Am ajuns la concluzia ca primii infractori ai tarii sunt politistii cu cei de la rutiera in frunte . Ei dau tonul infractiunilor prin micile abuzuri pe care le fac . As fi vrut sa fac o delimitare intre ofiteri si subofiteri dar nu am sa o fac . Fara acordul tacit al celor cu grad superior si uneori cu încurajarea fatisa a acestora , aceste abuzuri ale politistilor cu grad inferior nu ar fi avut loc . Ca nu respecta si nu aplica legea pentru interesul public nu-i o noutate . Ce sa spun ? Nulitatea din mijlocul intersectiei se va uita la Dumnezeu de sus in jos .

    Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cârmacii unui județ în paragină nu suportă rablele - Made in Galaţi - 4 octombrie 2014

    […] Citește și CONSILIUL JUDEȚULUI MINTE, POLIȚIA SE FACE CĂ NU VEDE […]

Leave a Reply