Rezolvarea problemei parcărilor: eliminarea lor?

2 septembrie 2013

ANTIpatia, ANTItudinea

După ce am scris aici despre noile indicatoare cu „Oprirea interzisă” de pe Regiment 11 Siret, cu siguranţă edilii s-au gândit mai bine la situaţia din zonă. Drept pentru care au anulat şi ultimele locuri de parcare fără plată rămase.

Este vorba despre străduţa fără nume care leagă Reg. 11 Siret de Saturn, prin faţa fostului cinematograf Ţiglina. Acolo se putea parca la bordură, pe partea parcului, fără plată, după ce locurile de vizavi au fost trecute în regim de taxare, cu tot cu gropile din pavaj rămase din vremuri străvechi.

Scriem se PUTEA fiindcă, de săptămâna trecută, două indicatoare „Oprirea interzisă” veghează inclusiv asupra acestui ultim refugiu pentru şoferii cărora le lipsesc mărunţii sau obişnuiesc să plătească cu ajutorul cardului. Unul dintre indicatoare chiar a fost montat strategic, să fie vizibil când intri de pe Saturn, ca să n-avem vorbe dup-aia…

Evident, nu poate fi vorba despre o măsură de fluidizare a circulaţiei în zonă deoarece două maşini încăpeau şi până aumParcare Tiglina 1 să treacă, din direcţii opuse, mai ales că viteza e limitată natural de piatra cubică nealiniată din cuaternar. Mai degrabă ar putea fi vorba de eliminarea oricărei modalităţi de parcare „la liber” pe porţiunea dintre zona băncilor şi staţiile de autobuz din Ţiglina, ca să simtă tot gălăţeanul ce viziune au edilii. Aceea că, fie că la birou la A-uri, la magazine sau la piaţă, în opinia mai-marilor oraşului tot la distracţie eşti, nu cu treabă.

Iar distracţia, în special aceea de a avea asemenea conducători lipsiţi de o minimă consideraţie pentru contribuabili, se plăteşte.

, , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply