România votului bine făcut!

17 noiembrie 2014

General

Nu mor caii când vor câinii

klaus_iohannisNu va curge lapte şi miere. Şi nici nu mă simt mai plină de bun simţ sau capabilă de a face lucruri mai bune decât le fac eu în general! Nu cred că ne va fi mai bine, aşa, dintr-o dată şi nici nu cred că NU vor fi oameni pe care nu îi vom vrea în anumite funcţii de conducere. Însă, votul diasporei şi cel din mediul on-line au arătat că politica trebuie să se facă altfel. Şi de aceea sunt mulţumită că nu a luat Ponta tot. Că nu a şters cu neamţul pe jos! Pentru că tipul de discurs cu care eram obişnuiţi până mai ieri nu mai prinde chiar la toată lumea. Pentru că în bătălia dintre două lumi a câştigat cel care era catalogat drept outsider, străin, încet, neortodox, fără copii şi vânzător de ţară, cel care va anexa Ardealul şi îl va pune pe Băsescu premier. Dacă toate acestea la un loc nu l-au oprit de la câştig, atunci PSD-ul are o mare problemă. De COMUNICARE şi de ALEGERE A OAMENILOR! Mai reţinem faptul că PSD a avut la aceste alegeri în mână guvernul, biserica şi o parte a mass-media. Şi toate au lucrat bine!

Diaspora trezeşte ţara

Vreau să le mulţumesc celor din diaspora. Care au contat! Şi care, da – prosteşte, nu? zicem noi în ţară – au stat ore în şir la coadă ca să facă diferenţa. Tinerii noştri de acasă nu s-au sinchisit să meargă la vot până la şcoala din colţul blocului deşi bătea vântul în secţii, însă cei plecaţi afară au zburat sau condus sute de kilometri ca să arate guvernului român că nu mor caii când vor câinii! Le mulţumesc atât pentru efort cât şi pentru opţiune. De la distanţă lucrurile se văd mult mai clar, iar cei plecaţi acolo – nu de bine! – uită mai greu motivele pentru care au plecat. Acasă ne mai luăm cu noile taxe şi impozite şi cu grijile cotidiene şi omitem lucruri şi fapte. Uităm promisiunile neonorate, plecările de la un partid la altul, deturnările de fonduri şi condescendenţa cu care ne tratează politicienii.

On-line 

Vreau să atrag atenţia asupra forţei mediului on-line! Cele mai frumoase mesaje electorale şi de campanie sau anti-campanie le-am citit pe facebook, devenit un fel de supapă pentru umorul negru românesc! Din fericire, mai avem umor, din fericire, am avut unde să ne exprimăm! Nu ştiu cât a contat, în procente, specialiştii vor decide, cert este că cei care au minimizat rolul reţelelor de socializare trebuie să-şi dea două pălmi”! Aici s-a dat o bătălie frumoasă şi cred că a fost locul unde indecişii măcar au avut ce citi!

Până şi Moldova îşi doreşte schimbarea !?

Judecând la rece, nu am schimbat mare lucru: Iohannis e fostul candidat al PSD+PNL+UDMR, respins de Băsescu, care era ideal atunci pentru Ponta dar nu a mai fost bun acum. Are şi el o echipă în spate, deci guri de hrănit, iar Ponta rămâne premier până în 2016. Declick-ul, îmi place să cred, a fost pe interior. Am votat negativ, moral şi contra dispreţului PSD. Am votat, ca Moromete, contra ăluia care îl credea prost, adormit şi cumpărabil cu o sacoşă cu alimente. Am votat contra celor care au organizat cel mai mare miting PSD, într-un oraş aflat pe locul trei la şomaj! Reţinem faptul că până şi în Moldova, Iohannis a câştigat în oraşe ca Iaşi, Galaţi şi Focşani!


Cred că politica se va face altfel de acum încolo! Şi mă bucur că e aşa! Am multe aşteptări de la Klaus Iohannis. Vreau să fie neamţ în continuare. Cât mai neamţ posibil! Şi să ne molipsească şi pe noi!

P.S. Simt nevoia să precizez: sunt una dintre cei care au rămas fără 25% din salariul de profesor dar şi fără 15% din indemnizaţia de creştere a copilului. Şi da, consider că măsura nu a folosit la nimic!

, , , , , , , , , , , ,

One Response to “România votului bine făcut!”

 1. mihai Says:

  Pasarea PuieMontix

  Draga Monta iti spun printre soapte
  Imi place camasa ta de noapte
  Si daca vrei iti dau de stire
  Te-am f___t ca amintire
  Iti dau si poza ca amintire
  Ies la tigarea de dupa iubire

  Reply

Leave a Reply