Steagul din suflet

22 iulie 2013

ANTItudinea, General

Avem o campanie cu zeamă de tricolor. Nimic surprinzător că doar am trecut razant pe lîngă Ziua Națională, noi avînd ceva mai profund de făcut zilele acestea și-anume să fim spectatori la nespectacolul unor nealegeri!

Surprinzător este faptul că mama mea s-a luat cu gașca și că își dorește și ea să atîrne la geam steagul patriei în semn de… patriotism. De fapt mersul cu valul nu e cu nimic surprinzător, aceasta este o ocupație mai veche a noastră, dar mă surprinde sentimentul acesta de patriotism care apare de-odată și care pare mai desuet (ca să nu zic fals!) ca nicicînd, și venind chiar din partea părinților noștri.

steagul din sufletÎntrebarea este: cînd au fost părinții noștri patrioți? Atunci, înainte de ’89, cînd așteptau, rîvneau cu toată ființa lor, cu urechea lipită de Radio România Liberă, să vină nuștiu ce chemare din America să poată fugi de-aici cu toată familia? Hai să fim serioși! Pentru copiii lor și-ar fi părăsit țara, părinții și prietenii fără a clipi. O astfel de decizie părea a fi justificată avînd în vedere foamea, frigul și celelalte umilințe îndurate dar… cu siguranță atunci nu erau patrioți!

După momentul ’89 nu au contenit să-și îndemne copiii să plece peste hotare la studii, la muncă sau pur și simplu pentru a trăi acolo. Pentru că acolo era mai civilizat, mai curat, mai bine. Dar acel acolo nu însemna România deci… cu siguranță nici atunci nu erau patrioți.

Crede careva dintre dumneavoastră, dragi părinți, că atîrnînd un steag în geamul balconului va fi mai drept, mai bun și că-și va repara greșelile față de patria lui? Nu, în nici un caz așa!

Ce e de făcut? …

Acest text este un fragment. Întregul articol îl găsiţi aici!

Textul este semnat de Meneopol (Daniel Bogdan) şi a fost publicat pe 1 decembrie 2012 pe site-ul Pioneza dintre fese.

, , , , ,

About Meneopol (Daniel Bogdan)

"... La ce să dai hîrtia cu şiruri numărate Pe-a caracudei labe, păroase, nespălate, Să pierzi a ta viaţă şi creierul să-l storci Zvîrlind mărgăritare în troaca unor porci..." Mihai Eminescu

View all posts by Meneopol (Daniel Bogdan)

No comments yet.

Leave a Reply