Străinii, penalii şi aspiro-liberalii. Plus conjuncturalii

5 martie 2014

ANTIpatia, ANTItudinea

Ruperea USL – un rău mic pentru alegători, dar un mare bine pentru politica românească. Şi, în final, tot un bine, uriaş, pentru toată societatea. Poate nu la cel mai bine ales moment, mai devreme era cu atât mai bine. Dar niciodată nu e prea târziu să se separe borşurile  ideologice, să ştim în ce mână să ţinem cuţitul separării cărnii macre de ciolan.

Mai rămâne doar ca alegătorii să se hotărască odată cu cine vor să facă majoritate. Una clară, fără umpluturi. Alegeţi!

Străinii

Se comportă precum unii din conducerea multinaţionalelor. Pretind că se simt ca acasă, ba chiar revendică o cameră cu totul uitând că nici măcar mobila nu le aparţine şi nici măcar tot calabalâcul. Vor să aibă de-a face cu restul familiei dar pe limba rudelor din curtea vecină, să-şi pună alt steag la intrare, dar fără să pună vreun ban la comun. În schimb, vor mereu în capul mesei, vor ascultare şi drepturi suplimentare.

După ce-au pus mâna pe ceva numai bun de exploatat…

Citește mai departe pe Blogurile Adevărul.

usl ruptura

, , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply