EXCLUSIV, SENZAȚIONAL, ULUITOR: Umbra lui Vîntu la GRIVCO

9 septembrie 2014

ANTIpatia, ANTItudinea, General, Politic

Eu înţeleg că a merge la GRIVCO, geografic cel puţin, este totuna cu a merge la una dintre Antene. Este vorba de aceeaşi clădire, nu? Sau, mă rog, acelaşi grup de imobile care oricum au aceeaşi familie-proprietară. Şi atunci de ce este o aşa mare ruşine să fi mers la GRIVCO? Mai mare decât să fi mers la Vîntu? Dar decât a participa la un talk-show la Antena 3? Ponta se cheamă că merge la GRIVCO când umple ecranul de la Sinteza Zilei?…

grivco1

Sediul GRIVCO, înainte de rebranduirea cu sigla Intact Media Group. Foto: caralux.ro

Sincer, chiar n-o-nţeleg pe asta cu a fost sau n-a fost Klaus Iohannis la GRIVCO. Nu este doar un remake jenibil după celebrul „aţi fost la Vîntu”, dar mai este şi prost argumentat, ba chiar şi insultător fix la adresa patronului jurnaliştilor Intact, cei mai insistenţi în promovarea acestei aşa-zise dezvăluiri.

Au luat de la Băsescu!

Faza cu mersul la GRIVCO a debutat în gura lui Băsescu. Amintiţi-vă de „soluţia imorală”, negocierea de care s-a plâns Băsescu că ar fost forţat s-o poarte cu PUR-ul lui Voiculescu pentru ca alianţa DA, dintre PNL şi PD, să poată intra la guvernare. Cu tot cu miniştri ca Videanu, Blaga, Sulfina şi Gheorghe Barbu…

Testimonial cu ţeasta pe butuc

Interesant este faptul că cel care a „probat”, doar prin vorbe deocamdată, prezenţa lui Klaus Iohannis la GRIVCO este un domn care, din câte se înţelege din propriile-i declaraţii, avea în sediul firmelor lui Voiculescu rolul de portar. Cel puţin ocazional.

În schimb, se trezeşte din reveria amintirilor domnul Ioan-Codruţ Şereş căruia peste câteva zile (11 sptembrie) i se reiau dezbaterile în dosarul aflat pe rolul ÎCCJ şi privind privatizărilor strategice la care a luat parte ca ministru…

codrut-seres-3-600x450Şereş va sta din nou pe la uşi, ale instanţei, aşteptându-şi rândul la proces…

Lui Voiculescu, angajaţii i-au făcut deja… Vîntu

Întâi a fost trădat de subordonaţii politici.

Acum până şi angajaţii media, de la care te-ai aştepta la inteligenţă, viziune, nuanţe, chestii, socoteli, îl fac din vorbe pe patronul lor fondator.

Detalii și dezvăluiri despre cum este Dan Voiculescu denigrat indirect și în direct de proprii angajați puteți citi în varianta completă pe Adevărul Bloguri.

, , , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply