PROTESTELE AU CONTINUAT și la Galați | „Vă dăm SUTA ÎNAPOI, numa’ să SCĂPĂM de VOI!”

6 februarie 2017

Civism, Comunitate, eveniment, Justitie, Politic

Așa după cum au anunțat de ieri, manifestanții au revenit și astăzi, luni, 6 februarie, la Prefectură, pentru un nou protest.

După ora 18,00, aceștia au început să se adune, astfel că, acum, în jurul orei 19,00, sunt mai bine de 300 de persoane care protestează în Piața Monumentului Eroilor din Galați.

Deși încă puțini, sunt foarte însuflețiți și nu fac pauză între scandări: „Jos labele de pe Justiție!”. Sau „Altă întrebare? Marș la închisoare!”. Și multe alte mesaje, pe care le-au strigat și în serile anterioare de protest.

Protestatarii cântă piesa 10 zile a celor de la Voltaj.

Se scandează „Bacalbașa și ai lui – rușinea Galațiului” și „Vă dăm suta înapoi, numa’ să scăpăm de voi”.

Ora 20,15 | S-a cântat Imnul. Acum se strigă „România, trezește-te!”

”România mea, de ALDE noi te-om salva!”

„Dezvoltare, nu pomeni electorale!” – poporul are (mai) întotdeauna dreptate…

Ora 20,30 | Grupul de manifestanți se îndreaptă spre Centru, cu intenția de a merge către Palatul Justiției. Protestatarii nu au mai blocat strada Domnească, ci au mers pe trotuar sau doar pe o singură bandă.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 21,00. Manifestanții au mers în marș de protest până la intersecția străzii Brăilei cu bulevardul George Coșbuc.

În continuare, gălățenii au cerut apăsat demisia cabinetului Grindeanu.

, , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply