Victoraș, tu nici nu știi/Ce singur începi să fii!

25 februarie 2014

ANTItudinea, Politic

Cred că Victor Ponta este deja un lider singuratic, inclusiv în propriul său partid. Îmbrobodit de liderii PSD şi ai sateliţilor acestuia, Victoraş e folosit chiar de ai săi, în special de cei ascunşi în umbra sa. În loc să urmeze principiile care l-au adus în parteneriatul cu liberalii, cu Antonescu în special, Ponta renunţă fix la ceea ce a făcut PSD-ul frecventabil: dialogul cu partenerii liberali şi propria reformare.

Ca unui coleg de generaţie, îndrăznesc să-i spun lui Victor Ponta ceea ce poate mulţi se feresc să-i spună direct, intimidaţi de poziţia, vremelnică dealtfel, pe care o ocupă.

CONGRES PSD_ALEGERI

Degeaba încerci să mimezi degringolada în… PNL. Mai bine ia zi drept, de cine ţi-e mai frică, Victoraş? De tata Sîrbu, de nea Hrebe, de don’ Dragnea sau de baronii fără de care nu suflă „fiefurile electorale ale PSD”, respectiv zonele rurale? Te întreb fiindcă la Antonescu în partid, când e vorba de-o decizie, am văzut că nici Tăriceanu nu mai suflă, darămite musca… Iar modul în care însuşi Băsescu încearcă să-i momească dovedeşte că, dacă se teme cu adevărat de cineva, de penelişti marinarul se teme!

Una peste alta, Victore, fii atent că vei rămâne singur! Singur cu ai tăi! Iar mulţi dintre ei nu sunt prizaţi de cei pe spatele nemulţumirii cărora v-aţi urcat acolo sus. La PNL, cum s-a clătinat vreunul, fie el Becali, Roşca-Stănescu, dar şi Fenechiu sau Vosganian, au avut grijă să-l scoată din cadru. La tine, când s-o ajunge la „scapă cine poate”, cred că cel scăpat…

Citește mai departe pe Blogurile Adevărul!

, , , , , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply