VIDEO INCREDIBIL DE PENIBIL: În Noul Galaţi se taie panglici la plombe de asfalt şi restricţii de viteză!

După alte două restricţii de circulaţie, cea de pe Stadionului şi cea din zona de la Elice, o altă realizare a mandatului Stan a fost inaugurată astăzi. Practic, s-a sărbătorit eliminarea unei interdicţii prin introducerea unei restricţii.

P1100291Inaugurare în soare

Mi-am călcat pe inimă şi pe un litru de benzină şi m-am dus la inaugurarea viaductului redat circulaţiei rutiere. Practic, în lipsă de alte realizări, autorităţile au dovedit că pot tăia panglica la orice, chiar şi la o ruşine. După aproape doi ani de deviere a traficului către platforma siderurgică şi lucrări declarate iniţial la peste 1,8 milioane de lei, astăzi au fost recepţionate cârpeli cum nici la infrastructura rutieră rusească, din compilaţiile cu accidente de pe You Tube, nu ţi-e dat să vezi.

Fiindcă atunci când am un mijloc, inclusiv de locomoţie, îmi place să-l folosesc – că doar nu-i bibelou – am profitat de întârzierea oficialităţilor la festivităţi pentru a da singur tura inaugurală. E de râs, mai ales că maşina sărea aşa la 30 km/h, legal!

Fără panglică, dar cu panglici

În ciuda unei prese destul de necombative şi mai degrabă curioase să se dea o tură cu tramvaiul şi să scape apoi urgent de zăpuşeală, primarul a fost încălzit bine pe margine de purtătoarea de cuvânt. Cine ştie ce jurnalist cu volanul „pe dreapta” i-ar fi putut sări la beregată cu întrebări incomode şi insistente…  Oare ei n-au învăţat încă despre mâţa blândă şi imaginea cât o mie de cuvinte sau paginile întregi editate… video?

Bineînţeles, Marius Stan nu a riscat să devină chiar atât de jenibil şi să taie la propriu o panglică. Dar a scos tot felul de panglici pe gur[ despre cum „s-a lucrat la devierea apelor fluviale (sic!) care săpau în baza stâlpului” adică a unuia din pilonii viaductului… Mai apoi a povestit cum va accesa milioane europene ca să facă o adevărată reabilitare a viaductului… bla-bla şi nu în manadtele de pe lumea asta…

P1100294Marius Stan, pornind la inaugurare, urmat de Emanuela Turcu, Ionel Borş şi, în plan îndepărtat, Genica Totolici, directoarea Transurb, şi vicele Florin Popa

P1100295

Ionel Borş, din partea ArcelorMittal (nu se ştie în calitate de ce), întrebat de contribuţia financiară a multinaţionalei la finanţarea reparaţiilor la podul care îi asigură cel mai scurt drum spre oraş, a subliniat ceea ce ne aşteptam. Contribuţia constă în faptul că afacerea încă se mai află aici şi nu a închis de tot porţile. Cu tot cu ciudatele pierderi de sute de milioane de euro aferente?

Injurios, după părerea mea, deci nu mai comentez.

CITEŞTE ŞI Viaductul pentru combinat, altă formă de ajutor de stat mascat?

Oricum, Bruno Ribo, directorul combinatului, sau măcar Dorian Dumitrescu – un fel de Ema Turcu fără fustă la umbra  „primarului” de la ArcelorMittal Galaţi – nu l-au onorat pe fostul fotbalist de Liga I.

P1100296

Oricum, după cum se poate vedea, reabilitarea a constat fix în plombări de asfalt, revopsirea vechilor parapeţi şi balustrade, inclusiv cele descompletate de pe latura sud şi refacerea marcajului rutier dar fix atât cât ţine viaductul, nici măcar până în intersecţiile de dincolo de cele două capete. Denivelările dintre diferitele segmente şi lamele de trecere răsculate în duşmănie faţă de cauciucuri au rămas la locul lor. Mai mult, li s-a alăturat o frumuseţe de restricţie generală la maxim 30 km/h, confirmarea că viaductul abia se mai ţine în vreo două aţe…

Este hilar că, într-un oraş european, cu pretenţii de credibilitate în faţa Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare, primarul dar şi autorităţile din preajma sa, se pretează la a considera o mare realizare reparatul superficial al unei construcţii ridicate sub comunişti, cu peste 45 de ani în urmă. Şi asta abia după mai bine de un an şi jumătate de opinteli şi văicăreli, confirmând la propriu zicala meschină că ce au zidit ăia, ăştia nu-s în stare nici să dea cu var ca lumea!

Oribil, cum numai în Noul Galaţi se putea inaugura aşa o cârpeală cu atâta fast. Vizionare plăcută, dar poate nu chiar înainte de masă…

 

 

, , , , , , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

One Response to “VIDEO INCREDIBIL DE PENIBIL: În Noul Galaţi se taie panglici la plombe de asfalt şi restricţii de viteză!”

  1. MELINTE MARIAN Says:

    INVESTITIE NEW PRIMARIE MARCAA ARCELOR MITTAL GALATI!

    Reply

Leave a Reply