Cine strigă mai tare și cine mai mult

14 noiembrie 2014

ANTIteza, ANTItudinea, Politic, Strada

Săptămâna trecută s-a spus că mitingul de susținere a votului din diaspora a fost organizat de opoziție. Iată că acum puterea a organizat și ea un miting. Cu președintele Consiliului Județului în frunte, susținătorii lui Ponta au mărșăluit în grup compact și pas ritmat de la Casa Sindicatelor până la Prefectură.

P1070980

Susținătorii lui Iohannis dar și ai respectării dreptului la vot pentru românii din diaspora s-au adunat și ei încă o dată. Mai puțini, mai prost dotați, dar cu mult mai multă rezistență la frig și distanțe. S-au dus din Țiglina I până la Piața Energiei dar și înapoi.

P1070989

La ora când roșii se evaporaseră deși mai aveau o jumătate de oră aprobată pentru miting, ceilalți erau abia la jumătatea marșului lor. Priviți filmul următor și comparați, comentăm puțin mai târziu.

 

, , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply