Codul Rutier din goana calului

10 august 2013

ANTIpatia, ANTItudinea

După ce Ponta s-a pronunţat pentru înăsprirea Codului Rutier iar ministrul, liberal cică, Radu Stroe s-a executat în poziţie de drepţi sub forma modificărilor pe care deja le cunoaşteţi, se vădeşte că Băsescu avea dreptate. Ponta nu e capabil să fie mai mult de un copilo,., Ba mai rău: un coabitant în habitaclu. Încă unul din ăia gen sacoşă, care degeaba se uită la drum că tot nu înţeleg nimic.

Citind cu răbdare modificările, veţi observa că foarte multe dintre ele complică drastic viaţa bicicliştilor, mopediştilor şi motocicliştilor care, în treacă fie spus, abia ocupă un sfert de bandă. În schimb, administratorii de drumuri, gen primării, consilii judeţene şi companii de taxat drumuri degeaba, a căror insolenţă nu lasă nici măcar un sfert de bandă neatins de crevase şi cratere, pot sforăi în continuare liniştiţi. Prevederile oricum neaplicate ale articolului 105 din Codul Rutier, care prevăd sancţiuni de la 1.600 de la 8.000 de lei, rămân fix la fel. Inclusiv neaplicate, vă garantăm.

7625012_2_644x461_artizanat-carute-in-miniatura-fotografii

Modificări legislative cu dedicaţii electorale

Pervers ca bătrânii securişti ori ca un utecist tânăr în slujba unor asemenea exemplare, Ponta ocoleşte cu grijă bazinul electoral pesedist. Deşi mai are puţin şi-i pune pe hipsterii libertini şi liberali să-şi dea şi doctoratul ca să aibă acces la ghidon, hăţurile pot sta în palma întinsă la subvenţii agricole chiar şi dacă aceasta  suferă de tremurici din braţ…

Mai pe şleauri de drum de ţară a tuturor posibilităţilor, în România, singura ţară fără buget alocat siguranţei rutiere, nu poţi conduce o bicicletă pe drumurile publice dacă n-ai buletin. Adică 14 ani. Dar dacă eşti pe cal, cămilă, elefant sau guzgan rozaliu nu te-ntreabă nimeni de sănătate. Iar pe o motocicletă, nici măcar în ataş, dar nici în cabina unui vehicul de marfă (!) nu poţi duce pe cineva în stare de ebrietate. Dar într-o căruţă poţi duce şi un partid întreg în ce stare vrea el, inclusiv de nepăsare faţă de alegători. Iar dacă mai e şi tracţiunea pe principiul hăis! cu cea!…

 

, , , , , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply