Curând, vom da ocol Galaţiului! Vezi unde răsare Stadionului II la puterea a 2-a

Prin strădania diverselor „cârtiţe” care au treabă pe sub asfaltul oraşului, dar, mai ales, prin grija autorităţilor, strada Stadionului se se va înfrăţi. Nu cu oricine, ci cu un frate mai mare, un bulevard circulat, nu o amărâtă de arteră de legătură.

Poze (6)

Noua surpare ar putea afecta fundamental circulaţia prin oraş. Şi nu este vorba despre o stradă precum Stadionului, cu doar o bandă pe sens şi fără guri de canalizare. Este vorba despre un traseu generos, cu sensuri duble, plus linii de tramvai, dar şi blocuri situate în imediata vecinătate a carosabilului ce stă să se prăbuşească. Traficul, în zonă, este şi el unul „de invidiat”, cel puţin pătratul celui care se vehicula pe Stadionului, aşa cum se poate vedea şi din filmul de mai jos. Pe acolo trec o bună parte din maşinile care pătrund în oraş pe la intrarea de vest.

Noroc de Durbacă, acum doar se trag dungi…

Primăria a prins respectivul bulevard în programul recent anunţat de refacere a marcajelor rutiere. Probabil că, în cazul de faţă, vopsirea se face tridimensional, ca în cazul binecunoscut al DN26. Acolo, după cum au semnalat intrigaţi mulţi şoferi, postând poze pe diverse reţele de socializare, s-a dat cu vopsea prin gropi, făcând astfel încă o dată, dacă mai era nevoie, autorităţile gălăţene de baftă naţională.

Bulevardul a fost totuşi şi asfaltat cap-coadă. Dar asta s-a întâmplat, n-o să vă vină să credeţi, pe vremea primarului Durbacă. De atunci doar s-a cârpit, prin locurile esenţiale, dar şi acolo, cu greu şi cu zgârcenie Pe la aproape toate intersecţiile unde linia de tramvai iese din piatra cubică specifică şi taie asfaltul, acesta are spărturi ce pun la grea încercare bucşe, pivoţi, bielete de direcţie sau antiruliu şi cam tot ce are maşina mai scump pe sub caroserie. Bineînţeles, acum şi linia de tramvaiare de suferit, curbându-se deasupra surpării, după cum se poate vedea în imagini.

Este drept, inclusiv recent, bulevardul Siderurgiştilor a mai fost peticit, chiar cu simţ de răspundere. Dar ce poate face un biet Ecosal dacă fundamentul străzii este compromis? Cel mult cârpeli în valuri, evident… Mai mult, porţiunea afectată din bulevard, chiar în dreptul fostei staţii de autobuz, imediat după Piaţa Energiei către intersecţia cu strada Anghel Saligny („IREG”), este una din cele de-a lungul căreia arborii plantaţi în faţa blocurilor au fost retezaţi atât în epoca lui Durbacă, dar ţi în mandatele ulterioare.

Aşadar, vă urăm vizionare plăcută şi mult succes în configurarea unor rute alternative celei de pe bulevardul Siderurgiştilor. Fiindcă, după cum se vede, aceasta nu prea mai are viaţă lungă…

 

, , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

2 Responses to “Curând, vom da ocol Galaţiului! Vezi unde răsare Stadionului II la puterea a 2-a”

 1. cl Says:

  O precizare: intersectia de la IREG e cu str. Anghel Saligny, nu GH.Asachi. Gh.Asachi e strada cu Spitalul de Copii.
  Aceeasi situatie este tot pe Siderurgistilor, intre intersectia cu Doja si cea cu Asachi (intre Reno si Casa rosie), pe partea cu Reno. acolo e o adncitura aparuta acum cativa ani, am vazut ca si tramvaiul e nevoit sa incetineasca la trecerea prin zona.

  Reply

  • Anghelos (Mihai Angheluță) Says:

   Multam mult de corectura, o aplicam. Cred ca m-am gandit la una si am scris alta, fiindca de stiut stiu care si cum e de cand am tot scris (si voi mai scrie) cu Otelarilor-Stadionului-Frunzei-Gh. Asachi…

   Reply

Leave a Reply